Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 29-01-2009

Te veel op

NIEUWEGEIN/UTRECHT Een automobilist reed op woensdagmiddag 28 januari in beschonken toestand van Utrecht naar Nieuwegein.

Rond 16.25 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist kennelijk zwaar onder invloed van alcohol over de Kardinaal de Jongweg in Utrecht reed. De eigenaar van de auto zou in Nieuwegein wonen. Agenten keken naar de auto uit en zagen hem op de Ingelandsweide in Nieuwegein rijden. De automobilist, een 40-jarige man uit Nieuwegein, bleek inderdaad veel te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 830 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gestolen fiets

IJSSELSTEIN Een jongeman werd op woensdagavond 28 januari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 22.15 uur zagen agenten op de Baronieweg een jongeman op een damesfiets zonder verlichting rijden. Zij controleerden de fietser, een 18-jarige jongeman uit IJsselstein. De fiets bleek bij navraag bij de politiemeldkamer van diefstal afkomstig. Daarop werd de jongeman aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De fiets werd in beslag genomen.

De jongeman verklaarde dat de fiets van zijn moeder was. De moeder, een 46-jarige vrouw uit IJsselstein, werd daarop op het politiebureau ontboden. Moeder en zoon werden verhoord en door de politie is proces-verbaal opgemaakt. De moeder deed afstand van de fiets.