Gemeente Brummen


Waterplannen provincie en waterschap

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-01-2009)

De Provincie Gelderland en het Waterschap Veluwe organiseren een gezamenlijke bijeenkomst waar u informatie krijgt, vragen kan stellen en waar u tijdens een hoorzitting mondeling kunt inspreken op de waterplannen van Provincie en Waterschap. Voor de regio Veluwe is de informatiebijeenkomst (hoorzitting) op woensdag 4 februari 2009 in het Waterschapshuis aan de Steenbokstraat 10 in Apeldoorn. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Door het informele karakter van de bijeenkomst is vooraf aanmelden niet nodig.

Van 5 januari tot en met 16 februari 2009 liggen het Ontwerp Waterplan Gelderland 2010-2015, inclusief Plan-MER van de Provincie Gelderland en het Ontwerp Waterbeheersplan Veluwe 2010-2015, inclusief Plan-MER van Waterschap Veluwe ter inzage. Gedurende de inzagetermijn kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht uw zienswijze op deze ontwerpplannen indienen.

Ontwerp Waterplan Gelderland 2010 - 2015, inclusief Plan-MER Het ontwerp Waterplan Gelderland beschrijft de hoofdlijnen van het Gelderse waterbeleid. U kunt er in lezen hoe de provincie wateroverlast wil voorkomen, hoogwater wil keren en hoe ze verdroogde natuurgebieden gaat herstellen. Afspraken uit de Europese Kaderrichtlijn Water zijn vertaald in ecologische doelen voor oppervlaktewater en maatregelen voor het herstel van de grondwaterkwaliteit. Verder heeft de provincie aan het hele grondgebied een functie toegekend. Bijvoorbeeld landbouw, natuur, waterberging, zwemwater of beroepsscheepvaart. Deze functie bepaalt de eisen voor het watersysteem. Daarnaast kunt u in het plan lezen hoe de provincie vergunningaanvragen voor het oppompen van drinkwater zal toetsen en hoe ze de instrumenten van de Wet ruimtelijke ordening wil inzetten om het waterbeleid te realiseren. Tot slot is het Milieueffectrapport voor plannen (het Plan-MER) als bijlage opgenomen.

Ontwerp Waterbeheersplan Veluwe 2010 - 2015, inclusief Plan-MER In het Ontwerp Waterbeheersplan beschrijft Waterschap Veluwe wat het gaat doen om de gestelde doelen te realiseren, maar ook hoe het het watersysteem en de waterkeringen gaat beheren volgens de nieuwe Waterwet. Verder zijn de afspraken uit de Kaderrichtlijn Water voor de Veluwe opgenomen. Deze afspraken zijn in samenspraak met ingezetenen en belangengroepen opgesteld. Verder besteedt het plan aandacht aan watergerelateerde recreatie, landschap, archeologie en cultuurhistorie, ecologie en visbeheer. Tot slot is het Milieueffectrapport voor plannen (het Plan-MER) als bijlage opgenomen.

Plannen inzien
U kunt de plannen inzien op het provinciehuis, bij het waterschap en bij uw gemeente.
U kunt ze ook digitaal raadplegen op:
www.gelderland.nl/waterplan (plan provincie);
www.veluwe.nl/waterbeheersplan (plan waterschap). Zowel op de websites als op de locaties is een toelichting beschikbaar over de inspraakprocedure.

Kom naar de bijeenkomst en laat u informeren
De Provincie Gelderland en het Waterschap Veluwe organiseren een gezamenlijke bijeenkomst waar u informatie krijgt, vragen kan stellen en waar u tijdens een hoorzitting mondeling kunt inspreken op de plannen van Provincie en Waterschap. U bent van harte welkom. Voor de regio Veluwe is de informatiebijeenkomst c.q. hoorzitting dus op 4 februari.

Vragen?
Met vragen over het ontwerp Waterplan Gelderland 2010 - 2015 en/of het Plan-MER, kunt u contact opnemen met de Provincie Gelderland (Dick Corpel 026 - 359 88 38). Met vragen over het ontwerp Waterbeheersplan Veluwe 2010 t/m 2015 en/of het Plan-MER met Waterschap Veluwe (Pieter Massink of Jan van Kempen 055-5272101).

Informatie over het Waterplan dat de gemeente Brummen eind 2008 heeft vastgesteld treft u op een speciale projectpagina op deze site aan.