Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 29-01-2009

Alcohol

VREELAND Een automobilist nam op woensdagmiddag 28 januari zwaar beschonken aan het verkeer deel. Hij werd aangehouden.

Rond 14.20 uur controleerden agenten op de Singel een 53-jarige automobilist uit Wekerom. Hij bleek beduidend te veel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1025 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te veel op

LOENEN AAN DE VECHT Een automobilist werd in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 januari aangehouden omdat hij beduidend te veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 02.55 uur zagen agenten een automobilist met een meer dan normale snelheid over de Dorpsstraat en de Brugstraat rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Oud Over een stopteken. De automobilist, een 25-jarige man uit Loenen aan de Vecht, had duidelijk te veel gedronken en werd aangehouden. In het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 590 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.