Gemeente Lopik

Aanleg sport- en spelterrein in Lopik rond zomer 2009

De gemeenteraad heeft op 27 januari 2009 ingestemd met het aanleggen van een sport- en spelterrein aan de Rolafweg Zuid te Lopik. In het gezamenlijk met verschillende groepen jongeren opgestelde plan worden een skatevoorziening, een pannaveldje, een volleybalgelegenheid en meer ruimte voor het kindervakantiewerk gecombineerd. De aanleg zal rond de zomer plaatsvinden. De raad draagt het college op verkeersremmende maatregelen te treffen om autoverkeer te weren. Ook vraagt de raad om aandacht voor het maken van afspraken met de gebruikers van het terrein om overlast te voorkomen. Begin 2010 wordt het sport- en spelterrein geëvalueerd.

Het realiseren van een skatevoorziening is al geruime tijd een wens van zowel een groep jongeren als de gemeente Lopik.

Onder begeleiding van het jongerenwerk hebben de Scouting en verschillende groepen jongeren uit Lopik-dorp een gezamenlijk plan opgesteld voor een gecombineerd sport-, spel- en ontmoetingsterrein. In het plan worden op dit terrein een skatevoorziening, een pannaveldje (een klein voetbalveldje), een volleybalgelegenheid en meer ruimte voor het kindervakantiewerk gecombineerd.

Het terrein wordt gerealiseerd aan de Rolafweg Zuid te Lopik tussen het tennispark en het scoutingterrein op de plaats waar de Jongerenontmoetings-plaats (JOP) is.

Het terrein heeft in het Bestemmingsplan Landelijk Gebied de bestemming Maatschappelijke Doeleinden/jongerenontmoetingsplaats.

De raad draagt het college op verkeersremmende maatregelen te treffen om autoverkeer te weren. Ook vraagt de raad om aandacht voor het maken van afspraken over gedragsregels met de gebruikers van het terrein. Dit om overlast te voorkomen.

De raad wil het sport- en spelterrein begin 2010 evalueren.