Politie Haaglanden

Persberichten 29 januari

Haaglanden, 29-01-2009

Fietsendief op heterdaad betrapt
Den Haag Naar aanleiding van een melding van verdachte omstandigheden op de Schedeldoekshaven, gingen agenten woensdagavond 28 januari ter plaatse poolshoogte nemen. Een man zou vanaf de bibliotheek aan het Spui een fiets versleept hebben naar een grofvuilcontainer op de Schedeldoekshaven. Omstreeks 18.45 uur zag een agent in burger een 40-jarige Hagenaar een fiets wegnemen. Hierop hielden de agenten de man aan. Hij werd ingesloten in het politiebureau.

Te hard en door het rode licht

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar werd donderdagmorgen 29 januari betrapt op rijden onder invloed nadat hij te hard en door het rode verkeerslicht reed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks
01.30 uur met hoge snelheid over het Spui rijden. Ter hoogte van de Grote Marktstraat negeerde de man het rode verkeerslicht. Agenten hielden hem staande en gaven hem een bekeuring. Omdat zij een sterke alcohollucht roken, werd de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Dit vermoeden bleek juist: hij blies op het politiebureau 665 ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hagenaar aangehouden na betaling met vals geld

Den Haag Een 19-jarige Hagenaar werd woensdag 28 januari aangehouden nadat hij bij een horecagelegenheid aan het Spui afrekende met een vals biljet van 50 euro. De uitbater van de horecagelegenheid belde omstreeks 23.00 uur de politie die de Hagenaar aanhield. Hij verklaarde het geld te hebben gekregen toen hij een gekocht artikel retourneerde in een winkel. Hij gaf aan niet te hebben geweten dat het geld vals was. De politie onderzoekt de zaak.

Werkster aangehouden na diefstal geld

Den Haag De politie hield woensdag 28 januari een 38-jarige Haagse schoonmaakster aan nadat zij op haar werkadres aan de Laan Copes van Cattenburgh geld van haar wergevers had gestolen. De werkgevers vermoedden dat de vrouw geld van hen verduisterde en besloten de proef op de som te nemen. Woensdag 28 januari stopten zij een afgemeten geldbedrag in een jas. Toen enige uren later bleek dat er geld weg was, confronteerden zij de schoonmaakster hiermee. Hoewel de vrouw aanvankelijk ontkende, haalde zij na enig aandringen het ontvreemde geld uit haar sok. De politie werd gebeld en agenten hielden de vrouw aan. Zij kreeg een proces-verbaal en moet zich in mei verantwoorden voor de dader.

Verdachten inbraak aangehouden

Den Haag - Agenten zagen woensdagmiddag rond 12.00 uur dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een bedrijfspand aan de Rijswijkseweg. Eén van hen had een metaaldraad in zijn handen. Even later liep het tweetal weg en liep langs geparkeerde autos. De politieagenten besloten een kijkje te nemen en hielden beide mannen staande. Het rolluik van het bedrijfspand bleek vernield en de voordeur was geforceerd. Onder geparkeerde autos werden ijzeren kledinghangers en een kassalade gevonden. Deze kassalade was ontvreemd uit het bedrijfspand. De twee 20-jarige verdachten uit Den Haag werden overgebracht naar het politiebureau.

Met drank, zonder rijbewijs

Den Haag Een 25-jarige automobilist is donderdag 29 januari aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs, maar met een slok op achter het stuur zat. Politieagenten lieten de man omstreeks half twee s nachts een blaastest afleggen tijdens een alcoholcontrole in de Van Geenstraat. Toen bleek dat de man mogelijk teveel had gedronken en de agenten hem naar zijn rijbewijs vroegen, ontdekten zij dat het rijbewijs sinds februari vorig jaar ongeldig was verklaard. De man werd daarop aangehouden. Omdat de man er aan het bureau niet in slaagde een blaastest af te leggen, heeft een arts bloed bij hem afgenomen. Nadat de man een bedrag van ruim 500 euro aan openstaande bekeuringen had betaald, kon hij lopend vertrekken.

Eén op de vijf rijdt te hard

Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op de Loosduinseweg bleek woensdag 28 januari één op de vijf automobilisten te hard te rijden. Van de 383 bestuurders die tussen acht en elf uur s avonds werden gecontroleerd, reden er 84 te hard. Zij kunnen binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Hennepkwekerij in een stacaravan

Den Haag De politie stuitte woensdag 28 januari om 16.00 uur op een hennepkwekerij met 3.162 hennepstekken. Op een terrein aan de Madepolderweg troffen agenten in een stacaravan de kwekerij aan. Alle planten zijn ter vernietiging in beslag genomen.Er was geen sprake van illegaal stroomgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de caravan.

Laadbak te zwaar beladen

Den Haag/Loosduinen Een 46-jarige Haagse bestuurder werd gisteravond rond 18.00 uur gecontroleerd op de Escamplaan. Agenten zagen de man rijden in een bestelauto met op de laadbak een personenauto. De agenten hadden het vermoeden dat deze combinatie te zwaar was. Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto in de laadbak onverzekerd was. Weging wees uit dat de maximaal toegelaten belasting van de voorste as van de bestelauto met bijna 18 procent en die van de achteras met 20 procent werd overschreden. De bestuurder kreeg voor beide feiten een proces-verbaal. De politie zoekt contact met de eigenaar van de bestelbus, die ook opdrachtgever was.

Winkeldiefstallen

Leidschendam Een 19-jarige Zoetermeerse verklaarde op woensdag 28 januari omstreeks 12.00 uur direct na haar aanhouding, dat zij enkele goederen (cosmetica) had weggenomen uit een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage. De vrouw kreeg aan het politiebureau een geldboete opgelegd en mocht later in de middag weer naar huis.

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum betrapte woensdag 28 januari omstreeks 14.15 uur twee Rijswijkse vrouwen van 50 en 79 jaar op heterdaad toen zij vanuit dezelfde supermarkt enkele levensmiddelen en cosmetica wegnamen. Aan het politiebureau bekende de 50-jarige de diefstal van de goederen. Hoewel de 79-jarige de diefstal ontkende, maakte de politie tegen beide vrouwen proces-verbaal op.

Voorburg Een 28-jarige Voorburger nam op woensdag 28 januari omstreeks 16.00 uur vanuit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan levensmiddelen ter waarde van bijna 100 euro weg. Winkelpersoneel betrapte de man op heterdaad en belde de politie. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en een geldboete.

Veroorzaker ongeval rijdt door

Rijswijk Een 44-jarige Rijswijker veroorzaakte woensdag 28 januari om 17.00 uur een ongeval op de Buziaulaan. De man reed bij het uitparkeren tegen een geparkeerde auto aan en veroorzaakte daarbij schade aan de geparkeerde auto. Een getuige verstrekte de politie het signalement van de veroorzaker en agenten hielden de 44-jarige eigenaar korte tijd later in zijn woning aan.

Auto te water

Maasdijk/Westland Een 21-jarige automobilist uit Maasland belandde woensdagochtend 28 januari om 09.45 uur met zijn auto in het water langs de Westgaag. Vermoedelijk ten gevolge van plaatselijke gladheid raakte de onfortuinlijke automobilist te water. Met behulp van een takelbedrijf kon zijn auto uit het water worden gehaald. De man raakte niet gewond, maar had het wel koud.

Voorrang nemen of voorrang geven?

Maasland/Westland Een 37-jarige automobiliste uit Maasland raakte woensdag 28 januari om 15.30 uur betrokken bij een verkeersincident op de Kerkweg. De vrouw reed over genoemde weg en remde af om een tegemoetkomende automobilist vrije doorgang te verlenen. Hoewel de tegemoetkomende automobilist de vrouw naar eigen zeggen voorrang moest verlenen, reed de man onverminderd door en schampte daarbij de auto van de vrouw. De man reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie onderzoekt het incident en heeft dankzij een oplettende getuige het kenteken van de betrokken en doorgereden automobilist.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld

Pijnacker De politie zoekt getuigen van openlijk geweld. Woensdagochtend 28 januari om 08.00 uur belaagden vijf jongeren een 13-jarige jongen uit Pijnacker. De jongen fietste over het Willem-Alexanderpad en wilde door de Klaproostunnel rijden. Op dat moment versperde een andere jongen hem de vrije doorgang en deelde de jongen mee dat hij voor de doorgang door de tunnel moest betalen. Dat deed de jongen niet waarna hij door de anderen jongeren werd belaagd met enkele takken. Van de daders is het volgende bekend; circa vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 16 jaar van Noord-Afrikaanse afkomst. Zij droegen hoofdzakelijk donkere kleding. Bent u getuige geweest van dit incident? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Eigenaar beeld / stoel gezocht

Delft De politie in Delft zoekt de rechtmatige eigenaar van een stoel in de vorm van een hand.

In de vroege ochtend van zaterdag 24 janauri, omstreeks 06.30 uur, zagen surveillerende agenten twee 31-jarige Delftenaren lopen over de Phoenixstraat. De mannen liepen met de hand te zeulen waarop de agenten hen aanspraken. Eén van de beschonken mannen verklaarde dat hij het beeld zojuist had meegenomen vanuit een tuin, maar niet meer te weten welke tuin. De agenten namen de hand in beslag en gaven de Delftenaar een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Tot op heden heeft de rechtmatig eigenaar van de hand zich niet gemeld. Het beeld is mogelijk ontvreemd uit de omgeving van de Phoenixstraat. Mist u dit bijzondere beeld uit uw tuin? Neemt u dan contact op Bureau Delft via nummer 0900-8844.

Fietser gewond na aanrijding

Delft Een 22-jarige man uit Polen is op woensdag 28 januari om 09.10 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Kruithuisweg. Deze man reed op een fiets en een getuige zag deze man door het rode verkeerslicht fietsen. Een automobilist die door het groene verkeerslicht reed, kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd.

Twee jongens aangehouden na inbraakmelding

Zoetermeer Twee 18 jarige jongens uit Rijswijk en Zoetermeer zijn op woensdag 28 januari om 10.45 uur aangehouden op de Snoeksloot. De twee worden er van verdacht kort daarvoor een inbraak te hebben willen plegen in een woning. Een getuige had de jongens gezien en gaf hun signalement aan de politie door. De twee konden snel worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau.