Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 29-01-2009

Aangehouden voor vernieling

VEENENDAAL Drie mannen die een pand aan de Nieuweweg wilden kraken, zijn woensdag aangehouden voor vernieling. Omstreek 02.45 uur kreeg de politie de melding dat er mannen op een dak van een woning liepen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen de mannen nog op het dak staan. Ook binnen waren mannen. Agenten zagen sporen van vernieling. Een 21-jarige man uit Veenendaal gaf aan dat zij de woning wilden kraken. Hij en een 38-jarige man uit Hoenderloo en een 23-jarige man uit Ede, zijn aangehouden voor vernieling. Inbrekerswerktuig is in beslag genomen. De 21-jarige man had een buisje met drugs bij zich. Dit is eveneens in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten.

Tandpasta dieven

LEERSUM- Op woensdag werden twee winkeldieven aangehouden. Omstreeks 13.40 uur werden twee winkeldieven aangehouden. Omstreeks 13.40 uur liepen twee personen de winkel uit aan de Honingraat. Zij hadden tandpasta en crèmes gestolen en liepen de winkel uit. De politie werd gewaarschuwd en na onderzoek werden twee verdachten in de leeftijd van 34 en 39 uit Leersum aangehouden.

Uitnodiging persgesprek jaarcijfers 2008 district Heuvelrug

VEENENDAAL - Op maandag 9 februari a.s bent u van 14.00 tot 15.30 uur uitgenodigd voor het persgesprek over de jaarcijfers 2008 van het district Heuvelrug.

Tijdens dit gesprek geeft districtschef Gerda van Leeuwen een toelichting op de resultaten van 2008 en de speerpunten voor 2009. Daarnaast zullen de wijkchefs van Veenendaal/Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Rhenen ingaan op de criminaliteitscijfers van hun gemeenten. Het persgesprek vindt plaats op het districtbureau in Veenendaal aan de Boompjesgoed 12.

U wordt vriendelijk verzocht aan de communicatieadviseur van Heuvelrug, Marina Duijts, een e-mail te sturen indien u de persbijeenkomst zult bijwonen. (marina.duijts@utrecht.politie.nl)