Skoda gaat online auto's verkopen

29/01/2009 12:09

Capita B.V.

Vanaf vandaag opent Skoda-Direct.nl haar deuren. Via deze webwinkel is het mogelijk een nieuwe Skoda uit te zoeken, te betalen en voor de deur te laten afleveren. In Nederland was het niet eerder mogelijk op deze manier, zonder de deur uit te hoeven, een auto te kopen.

Met de verkoop van auto's via internet zet Skoda een nieuwe stap in de ontwikkeling van het merk. Het succes van de Skoda Fabia bij jongere kopersgroepen en de aanstaande komst van de Yeti, een modern gelijnde ruimte SUV, zal de gemiddelde leeftijd van de berijders verder doen dalen. Skoda speelt in op de sterke groei van het aantal consumenten dat online zijn aankopen doet en jaarlijks een steeds groter bedrag besteedt. Met Skoda-Direct.nl is het merk voorbereid op een generatie autokopers die deze manier van aankopen als zeer vanzelfsprekend ervaart.

Skoda Fabia Edition

De verkoop start met vijftig speciale uitvoeringen van de Skoda Fabia, de zogenaamde Edition. Dit model is voorzien van een zuinige 1.2 liter benzinemotor met daaraan gekoppeld een groen C-label. Bovendien komt de auto in aanmerking voor het gunstige 20% bijtellingtarief. Verder zijn onder meer metallic lak, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor, lichtmetalen velgen en een radio/CD/MP3-speler standaard. Het dak kan worden voorzien van een zwartwit geblokte striping en op de achterzijde wordt desgewenst een persoonlijke tekst afgedrukt. De Skoda Fabia Edition kost 12.495 euro (incl. btw/bpm).

Dealer

De dealer blijft zeer nauw betrokken bij de online verkochte Skoda's. Kopers krijgen hun auto uitgeleverd bij hun dealer in de buurt. Onderhoud en service zullen in de toekomst eveneens door de Skoda dealerorganisatie worden uitgevoerd. Om vragen van potentiële kopers te beantwoorden is er voor Skoda Direct een speciaal callcenter (030 880 111 8) ingericht.

Groei

In 2008 werden er in Nederland 9.695 Skoda's verkocht. Dit zijn er bijna 300 meer dan in 2007 en ruim 75% meer dan in 2000, het jaar dat Skoda met de Fabia een nieuw tijdperk voor het merk inluidde. Pon is sinds 1992 importeur van het Tsjechische automerk.





http://www.skoda-direct.nl