Politie Zuid-Holland-Zuid

29/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-01-2009 o Persberichten district II

INBRAAK IN WONING: WAARDEVOLLE SPULLEN WAARONDER AUTO WEG GORINCHEM Bij een woninginbraak in de straat Merwe Donk is in de nacht van dinsdag 27 januari op woensdag 28 januari flink buit gemaakt. Terwijl de bewoners lagen te slapen, kwam de inbreker binnen door een gaatje te boren naast het slot van de tuindeur. Omdat de sleutel nog in het slot stak, was het voor de inbreker geen moeilijke opgaaf om binnen te komen. Waardevolle spullen zoals laptop, mobiele telefoons, digitale camera, bankpasjes, contant geld, waardevolle papieren en autosleutels werden gestolen. De zwarte BMW 335 met het kenteken 18-XB-BN op de oprit werd ook meegenomen. De bewoners kwamen s ochtends achter de inbraak bij het zien van de openstaande tuindeur en de rommel in huis. Zij hebben aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.
Waarschuwing
De politie waarschuwt een ieder nooit de sleutel in het slot van de voor of achterdeur te laten zitten! Laat u de sleutels namelijk wel zitten dan is het voor inbrekers gemakkelijk om via gaatje boren de aan de binnenzijde in het slot stekende sleutel om te draaien.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
GORINCHEM Op woensdagmiddag 28 januari 2009 omstreeks 15.20 uur vond op de kruising Willem de Vries Robbeweg met de Th. Boomstraat een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een bestelauto. De bestelauto, bestuurd door een 42-jarige man uit Gorinchem, reed over de Willem de Vries Robbeweg. Hij sloeg rechtsaf om de Th. Boomstraat in te rijden. Naast hem op de fietsstrook reed een snorfiets, bestuurd door een 59-jarige man uit Arkel. Deze wilde rechtdoor rijden en een aanrijding was het gevolg. De 59-jarige man werd met een dubbel onderbeen fractuur per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De bestelauto raakte licht beschadigd en de snorfiets raakte rondom beschadigd.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 49 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 33 keer het niet dragen van de autogordel, 9 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur, 4 keer voor het niet hands-free bellen, 2 keer voor het niet dragen van een valhelm en
1 keer wegens een technisch mankement. Ze hielden de controle op woensdag 28 januari 2009 op De helling, West kinderdijk, de van Eesterensingel, de Blokweerweg en de Edisonweg. De hoogst gemeten snelheid bedrog 78 km/uur. Er werden in totaal ongeveer 750 voertuigen gecontroleerd.

DRUGS
GORINCHEM Drie mannen van 53 jaar uit Hank, 42 en 54 jaar uit Gorinchem zijn door de politie aangehouden als verdachten van het dealen van harddrugs. Dit gebeurde op woensdagavond 28 januari 2009 omstreeks 19.35 uur in het Heerenlaantje. Politieagenten zagen dat de 54-jarige man uit Gorinchem iets overhandigde aan de 42-jarige. Na controle bleek het te gaan om vermoedelijk cocaïne. Beide verdachten werden direct aangehouden. In de woning van de 54-jarige man troffen agenten de 53-jarige man uit Hank aan. Ook werd 10 gram drugs aangetroffen en in beslag genomen. De 54-jarige verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De twee andere verdachten bleken kopers en zijn na verhoor vrijgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.