Politie Zuid-Holland-Zuid

29/01 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-01-2009 o Persberichten district I

DAKLOZE STEELT VOETCRÈME VOOR PIJNLIJKE VOETJES DORDRECHT Een 31-jarige dakloze man heeft woensdagmiddag 28 januari vier tubes voetcrème gestolen in een winkel aan het Bagijnhof. De man had naar eigen zeggen zon last blaren op zijn voeten. Dit komt volgens hem omdat hij geen fiets heeft en daardoor zo veel moet lopen. Personeel van de winkel merkte de diefstal op en greep de man buiten de winkel in de kraag. Hij werd overgedragen aan de politie waar hij na verhoor weer werd heengezonden met een dagvaarding.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Drie meisjes van 16 en 2 keer 14 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 28 januari 2009 omstreeks 15.20 uur in een winkel aan de Visstraat. De meisjes stalen een aantal goederen waaronder kussentjes en een beertje. Ze werden betrapt door het personeel. In hun tas zaten kledingsstukken die in twee anderen winkels waren gestolen. De meisjes zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESIGNALEERDE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is nabij zijn woning door politieagenten aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Dit gebeurde op woensdagmiddag 28 januari 2009 omstreeks 17.30 uur. De man stond gesignaleerd voor 5 feiten. Er stonden boetes van ruim 5300 euro open en hij moest 194 dagen zitten. Hij is direct ingesloten om zijn straf uit te zitten.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT Een 53-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. Dit gebeurde op woensdagavond 28 januari 2009 omstreeks 17.45 uur op de Karel Doormanlaan. De man botste met zijn personenauto tegen de achterzijde van de auto van een 38-jarige vrouw uit Dordrecht. Hij reed vervolgens door. Hij werd in Dordrecht door politieagenten aangehouden. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Omdat een blaastest niet lukte is van hem door een GGD arts bloed afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel alcohol de man heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAAK WONINGEN
HENDRIK IDO AMBACHT Vermoedelijk in de vroege avonduren van woensdag 28 januari 2009 is ingebroken in vijf woningen. In een woning aan het Pieter van de Leeuwpad werd een raam op de eerste verdieping opengebroken. Vermoedelijk zijn de daders via een pergola omhoog geklommen. In twee woningen aan het Willem van Leenpad werd een slaapkamerraam opengebroken. In een woning aan de Brederodehof werd een raam opengebroken aan de achterzijde van de woning. Bij deze inbraken zijn de daders via de aanbouw bij de ramen gekomen. De buit bestond bij alle inbraken uit sieraden. Personeel van de unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagavond 28 januari 2008 in een woning in het Centrum. De man zou zijn 24-jarige ex-vrouw ligt tijdens een ruzie van de trap hebben geduwd. De vrouw raakte daarbij gewond en deed aangifte bij de politie. De verdachte is in de loop van donderdagmorgen 29 januari heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een verlichtingscontrole in Wielwijk hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Ze hielde de controle op woensdagavond 28 januari 2009.

BELEDIGING
ZWIJNDRECHT Een 41-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden wegens belediging van politieagenten. Dit gebeurde op donderdagochtend 29 januari 2009 omstreeks 04.35 uur op de Europaweg. Tijdens een routinecontrole bleek dat de APK van de auto van de man was verlopen. Toen de agenten vertelden dat hij daarvoor een bekeuring kreeg begon hij de agenten te beledigen. Hij is ingesloten en is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.