Politie Gelderland-Zuid

Branden in De Waarden

Zuilichem en Zaltbommel , 29-01-2009 o In de nacht van woensdag op donderdag brak brand uit in een schuur aan de Uilkerweg in Zuilichem. Een oplettende getuige waarschuwde de politie. Later die nacht werd een brand gemeld bij een bedrijfspand aan de Veilingweg in Zaltbommel.

Meerdere hulpdiensten begaven zich direct naar de Uilkerweg. Ter plaatse bleek een hooischuur in brand te staan. De brandweer hield meteen rekening met het feit dat er mogelijk asbest zou kunnen vrijkomen. Daarom werd de omgeving door de politie uit voorzorg ruim afgezet. De brandweer had de brand snel onder controle. Rond 01.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Uit onderzoek bleek dat er geen asbest was vrijgekomen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Zaltbommel
Rond 01.00 werd een uitslaande brand gemeld bij een bedrijfspand aan de Veilingweg. Ter plaatse bleek het om unit te gaan waar hout in opgeslagen was. Door de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade lijkt beperkt te zijn gebleven. Ook hierbij doet de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. (10)

Laatst gewijzigd 29-01-2009 12:13 | © Regio Gelderland-Zuid |