Siemens

Persbericht

0901.152

Den Haag, donderdag 29 januari 2009

Siemens luchtkwaliteitssensoren met verbeterd display

Alle Symaro kanaalsensoren van Siemens voor de meting van de luchtkwaliteit in ventilatiesystemen zijn nu evenals alle ruimtesensoren ook met LCD verkrijgbaar.

De Symaro kanaalsensoren worden gebruikt om de concentratie kooldioxide (CO2) te meten of - in combinatie - om de gemeten waarden van de vluchtige organische stoffen (VOC), de temperatuur (T) en de vochtigheid (H) te verkrijgen. De CO2-waarde wordt in ppm (parts per million) weergegeven. Bij de CO2 / T- en CO2 / T / H-multisensoren worden afwisselend de gemeten waarden weergegeven. Bij de CO2 / VOC-sensor wordt het maximum van de beide meetwaarden bovendien in de vorm van een staafdiagram weergegeven.
De Symaro kanaalsensoren zijn compact en licht uitgevoerd en hoeven dankzij de gepatenteerde, uit drie kamers bestaande luchtaanzuigbuis niet meer in stromingsrichting te worden geïnstalleerd. De CO2-meting vindt plaats in een separate meetcel, die volledig van de elektrische aansluitklemmen en de kabeldoorvoer gescheiden is. Daarom zijn bij de montage speciale preventieve resp. additionele afdichtingsmaatregelen overbodig.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Frank van Balen
Tel: (070) 333 3030
E-mail: frank.van.balen@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo