Gemeente Drechterland

29-1-2009
Nieuw Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor N.C.J. Kluft

Op 25 januari 2009 kreeg de heer N.C.J. Kluft een Koninklijke Onderscheiding, uitgereikt door burgemeester van der Riet. De heer Kluft is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 25 januari 2009 kreeg de heer N.C.J. Kluft een Koninklijke Onderscheiding, uitgereikt door burgemeester van der Riet. De heer Kluft is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was voor hem geheel onverwachts. Na het opspelden van de onderscheiding heeft het bestuur van de Historische Vereniging Blokker de heer Kluft toegezongen met een zelfgemaakt lied en werd er daarna getoost.

Koninklijke onderscheiding dhr. Kluft De uitreiking vond plaats op de jaarlijks terugkerende Blokkerdag; een initiatief van de heer Kluft zelf. Burgemeester van der Riet omschrijft de heer Kluft als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerdâ. De heer Kluft verricht al 41 jaar vrijwilligerswerk. Ook betekent hij veel voor de Blokkerse gemeenschap door onder andere cultuurhistorische activiteiten te organiseren. De heer Kluft is zelfs een aantal jaar actief geweest in de politiek.

Vrijwilligerswerk
De heer Kluft richtte in 2002 de Historische Vereniging Blokker (HVB) op. De vereniging heeft nu rond de 670 leden en organiseert allerlei avonden. In 1966 werd mijnheer Kluft bestuurslid van de jeugdbeweging in Blokker en richtte samen met een aantal anderen personen in 1970 de Jongeren Actie Groep op. Vanuit zijn functie als voorzitter van het JAG heeft hij samen met een aantal andere personen in 1970 de carnavalsvereniging de Blockeniers opgericht, de Oranje vereniging Blokker en is hij gestart met het organiseren van de jaarlijks