Sales professionals buiten de randstad verdienen meer

29/01/2009 14:31

Towers Perrin

Persbericht Towers Perrin

29 januari 2009

3% salarisgroei in 2008

SALES PROFESSIONALS BUITEN RANDSTAD VERDIENEN MEER

Amsterdam - Sales professionals die werken buiten de Randstad verdienen meer dan hun collega's in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Op alle niveaus is het verschil circa 7%. Dat blijkt uit beloningsonderzoek onder 2000 sales professionals van HR-adviesbureau Towers Perrin.

In 2008 zijn sales medewerkers zo'n 3% vooruit gegaan in basissalaris. Het basissalaris voor een starter bedraagt op mediaanniveau nu euro 29.000,-. Voor een medior is dat

euro 41.000,- en voor een senior euro 62.000,-. Inclusief bonussen kunnen deze bedragen oplopen tot respectievelijk euro 37.000,-, euro 54.000,- en euro 87.000,-.

Voor 2009 verwacht Towers Perrin een lagere totale beloning (basissalaris+bonus) dan in 2008. Uit onderzoek van Towers Perrin blijkt namelijk dat ondernemingen hun verkoopdoelstellingen niet verlagen. Gegeven de economische omstandigheden wordt het dus moeilijker voor sales professionals om hun doelen en daarmee hun volledige bonus te behalen. Wel doen ondernemingen andere aanpassingen in hun sales bonussystematiek om de verkoop te blijven stimuleren. Bijvoorbeeld het verlagen van de drempelwaarde in het bonussysteem.

Over Towers Perrin

Towers Perrin is een wereldwijde zakelijke dienstverlener die organisaties helpt hun resultaat te verbeteren door effectief personeels-, risico-, en financieel management. Het bedrijf biedt innovatieve oplossingen op het gebied van human capital strategie, programma-ontwikkeling en -management, risico- en kapitaalmanagement, intermediaire diensten voor verzekeraars en herverzekeraars en actuariële dienstverlening. Towers Perrin heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Azië, Latijns Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Voor meer informatie kunt u kijken op www.towersperrin.com.