Gemeente Hoorn

Gemeenteraad akkoord met aanpak huisvestingsplan voorgezet onderwijs

Op woensdag 28 januari heeft de Hoornse gemeenteraad in meerderheid ingestemd met de aanpak om te komen tot een integraal huisvestingsplan voor het voortgezet onderwijs.
Het college wil samen met de scholen komen tot een integrale aanpak van de huisvesting. In het IHP wordt de technische en functionele kwaliteit van schoolgebouwen nu en in de toekomst bepaald. Tevens wordt vastgesteld wat er voor nodig is om het huisvestingsaanbod passend te houden met het onderwijsaanbod en de leerlingenaantallen.

De fracties van PvdA, CDA en GroenLinks dienden een amendement in om het college een duidelijker uitgangspunt mee te geven voor de gesprekken met de schoolbesturen. Het raadsvoorstel werd in meerderheid geamendeerd aangenomen door de gemeenteraad. De fracties De Meij, VOC Hoorn, VVD, HSP HB en Tonnaer stemden tegen het geamendeerde besluit. Zij drongen erop aan de brief van de schoolbesturen en het ICS rapport beide als uitgangspunt voor vervolggesprekken te houden. De fractie van D66 onthield zich van stemmen.

De raad gaf aan vertrouwen te hebben in een positieve uitkomst van de gesprekken tussen wethouder Witteveen en de schoolbesturen. Wethouder Witteveen gaf dat hij zich kon vinden in het tijdspad dat de raad, zoals omschreven in het amendement, hem voorlegde. Bij de kadernota 2009 wordt een eerste oplossingsrichting aan de raad voorgelegd, zodat een definitieve oplossingsrichting vastgesteld kan worden bij de begrotingsbehandeling in november 2008. Op donderdag 29 januari vindt het eerste gesprek plaats tussen de wethouder en de schoolbesturen van Tabor en het Atlas College.
Laatste wijziging van deze pagina: 29 januari 2009