Gemeente Stadskanaal

Er woedt een grote brand in een aantal panden aan de Marktstraat in Musselkanaal. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Wel is er veel materiële schade. De woningen, winkels en de praktijk voor fysiotherapie in dit blok mogen als verloren worden beschouwd. Dit is een trieste zaak voor de betreffende bewoners, ondernemers, omwonenden en voor de vaste klanten van de getroffen winkels.

In verband met de rookoverlast is tijdens de brand extra zorg besteed aan de bewoners van de aanleunwoningen aan het Havenplein. Hulpverleners en de huismeesters van het complex hebben de bewoners geïnformeerd.

De brandweer heeft voortdurend gemeten of er bijzondere concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Dit is niet het geval. Wel heeft de brand veel rookoverlast veroorzaakt. Vooral mensen met gevoelige luchtwegen kunnen bij het inademen van rook gezondheidsklachten krijgen. Heeft u rook ingeademd en heeft u gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw huisarts.

Aan de inwoners van Musselkanaal

Roetdeeltjes die in uw tuin of op uw balkon terecht zijn gekomen, kunt u zonder problemen opruimen. Het is verstandig om eventuele speeltoestellen in uw tuin goed schoon te maken. Heeft u een groentetuin in de directe omgeving? Dan adviseert de GGD u deze groenten niet meer te eten.

Neem bij schade, bijvoorbeeld aan uw woning of auto, contact op met uw eigen verzekeringsmaatschappij.

U kunt voor meer informatie over de brand bellen met de gemeente: T (0599) 631 631.