Politie Zaanstreek-waterland

Hardnekkige drankrijders

Purmerend, Westbeemster, 29-01-2009 o Purmerend/ Westbeemster, 27 januari - Op de Jaagweg in Purmerend werd dinsdagochtend om 4:45 uur een 31-jarige Amsterdammer aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De automobilist werd staande gehouden omdat de agenten hem over de weg zagen slingeren. De man bleek behalve met een slok op (0,6 promille), ook zonder geldig rijbewijs te rijden. De auto had de man van een vriend geleend. De Amsterdammer verklaarde al eens een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) te hebben gevolgd en drie keer eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Een paar uur eerder, om 1:45 uur, hielden agenten op de Provincialeweg N244 in de Westbeemster een 22-jarige bestuurder uit de Zuidschermer aan. De bestuurder van de bestelauto had drie keer zoveel drank op (0,59 promille) als voor hem als beginnend bestuurder is toegestaan. De man was eind vorig jaar ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed. In verband daarmee zou hij binnenkort aan een EMA cursus moeten deelnemen.

Voor beide drankrijders geldt dat de politie het CBR op de hoogte stelt van een vermoeden dat de mannen niet langer beschikken over de vereiste rijvaardigheid dan wel rijgeschiktheid.