Politie Noord- en Oost Gelderland

|  |Eerbeek - Man raakt gewond door bedrijfsongeval                   |

Op woensdagmiddag 28 januari rond 15:50 uur is een 43-jarige medewerker uit Eerbeek gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek. De man werd met letsel aan zijn been door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De man stond tijdens zijn werkzaamheden op een machine toen hij uitgleed en met zijn linker onderbeen langs een scherpe rand kwam. Hierbij werd een ader geraakt waaraan hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

|  |Terwolde - Fietster gewond na aanrijding                          |

Op de Bandijk in Terwolde vond op woensdagmiddag 28 januari omstreeks 14:45 uur een aanrijding plaats tussen een fietsster en een automobilist. De 16-jarige fietster uit Welsum raakte hierbij gewond.


De 86-jarige automobilist uit Deventer reed over de Bandijk, komende uit de richting Deventer. In een bocht kwam hij door onbekende oorzaak in de berm terecht waarna hij corrigeerde en terug op de weg kwam. Hierbij was hij niet in staat zijn voertuig tot stilstand te brengen en reed de fietsster van achteren aan. De fietsster werd van de weg geslingerd en kwam naast de dijk terecht. Hierbij liep ze zichtbaar hoofdletsel op en een hersenschudding. Ze is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


De automobilist is ook de dijk afgereden waar hij via het weiland in de sloot terecht kwam. Hij raakte niet gewond. De politie maakt proces-verbaal op.

|  |Laren (Gld) - Aanhouding voor rijden onder invloed                |

Een 23-jarige Lochemmer is donderdagochtend 29 januari bekeurd omdat hij op de Deventerweg in Laren (Gld) met drank op werd aangehouden.


De politie voert zowel overdag als 's nachts steekproefsgewijs alcoholcontroles uit. Zo werden in de afgelopen nacht in de IJsselstreek weer diverse bestuurders gecontroleerd.
In Laren (Gld) controleerden agenten rond 00:20 uur een beginnend bestuurder. De ademanalyse op straat, een indicatiemiddel, gaf aan dat de man teveel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 0.3 promille. Met een boete en een rijverbod heeft hij later lopend zijn weg vervolgd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --