Gemeente Loenen aan de Vecht


Wetsvoorstel herindeling Vecht en Venen naar Tweede Kamer

Het Kabinet heeft, na ontvangst van het advies van de Raad van State, het voorstel van wet tot samenvoeging (=herindeling) van de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen en Loenen aan de Tweede Kamer toegezonden. Het gaat daarbij om het voorstel van wet TK 31840.

De voorbereiding van de behandeling wordt gedaan door de `commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)' .

De eerste stap in die voorbereiding bestaat uit een schriftelijke procedure.

In deze schriftelijke procedure kunnen belanghebbenden schriftelijk reageren op het wetsvoorstel. Na ontvangst van de reacties zal de commissie besluiten over de verdere procedure. Ook zal de commissie een bezoek aan het gebied brengen en daar een hoorzitting houden. Zodra de data hiervoor bekend zijn zal dit in ieder geval op de (onder meer de gemeentelijke) website en zo mogelijk ook in de VAR worden gepubliceerd.

De hoorzitting is openbaar. Tijdens de hoorzitting kunnen gemeenten bij monde van een college- èn een raadsdelegatie (afzonderlijk) inspreken. Aan afzonderlijke fracties of partijbesturen zal geen spreektijd worden toegekend. Ook organisaties kunnen inspreken. Gemeenten en organisaties die van dat inspreekrecht gebruik willen maken moeten dat in de schriftelijke reactie aangeven. De commissie bepaalt vervolgens aan welke organisaties op de hoorzitting spreektijd wordt toegekend. De commissie ruimt welgraag spreektijd in voor personen, die namens een georganiseerd maatschappelijk verband spreken, maar zeker niet aan individuele burgers, die spreken op persoonlijke titel. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bedraagt de spreektijd maximaal tien minuten. Binnen deze tijd kan een korte toelichting op de schriftelijke reactie worden gegeven en kunnen vragen worden beantwoord van de leden van de commissie.

Schriftelijke reacties kunnen tot uiterlijk 27 februari 2009 worden ingezonden aan de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ir. G.F.C. van Leiden, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via E-mail: cie.bzk@tweedekamer.nl. In de reactie moet melding worden gemaakt van het nummer van het wetsvoorstel (TK 31840).