Ingezonden persbericht


Zetes wint belangrijk contract voor voice picking in de distributiecentra van Morrisons


· Duizenden magazijnwerkers in alle distributiecentra zullen voice picking gebruiken
· De spraakoplossing van Zetes zal worden toegepast in omgevingen op kamertemperatuur en in koel- en diepvriesomgevingen
· Ze zal Morrisons tal van voordelen opleveren: verbeterde nauwkeurigheid van de picking, grotere operationele efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid, meertalige ondersteuning van de pickers

Brussel/ Ascot, 29 januari 2009 - Zetes, de grootste Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, heeft een belangrijkcontract ter waarde van meer dan 6 miljoen pond ondertekend met Morrisons, de vierde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk, voor de levering van een van de grootste stemgestuurde picking-installaties van het land.

De oplossing voor Morrisons is gebaseerd op de 3i Voice (3iV)-software van Zetes en meer dan 2000 Vocollect Talkman-stemcomputers. Ze zal door Zetes ontwikkeld en geïmplementeerd worden. Wanneer ze operationeel is, zullen duizenden magazijnwerkers van Morrisons in alle distributiecentra van de keten met stemgestuurd werken in plaats van met het huidige op papier gebaseerde picking-systeem. De implementatie zal in fasen verlopen, van januari 2009 tot in 2010.

Zetes is de grootste Europese specialist in voice technologie. Het ondersteunt momenteel meer dan 40.000 operationele gebruikers van zijn 3iV-software in enkele van de grootste Europese distributiecentra. Voor de ondertekening van het definitieve contract heeft het de waarde van zijn stemgestuurd systeem bewezen met een succesvol proefproject van drie maanden in het Corby Freezer Distribution Centre van Morrisons.

Tijdens de proeffase implementeerde Zetes een oplossing voor voice picking met 20 Vocollect Talkman T5 draagbare stemcomputers en hoofdtelefoons, die volgens de evaluatiecriteria van Morrisons voor het project onmiddellijk verbeteringen opleverde. De voordelen waren onder meer een grotere nauwkeurigheid van de picking, een betere operationele efficiëntie, met inbegrip van een vlotte taakverdeling en de flexibiliteit om aan de operationele vereisten van Morrisons te voldoen, gebruiksvriendelijkheid, het vermogen om meertalige pickers met diverse bekwaamheidsvermogens te ondersteunen, en de geschiktheid van het systeem voor diepvriesomgevingen. Daarnaast wilde het managementteam van Morrisons de kwaliteit van de real time managementinformatie verbeteren en de rapporteringskwaliteit van het oude WMS en het nieuwe Oracle WMS verhogen.

"Zetes is zeer blij dat het door Morrisons als IT-partner voor zijn strategische toeleveringsketen werd gekozen. Wij zien dit project als een demonstratie van ons kunnen. We zijn allemaal enthousiast over deze kans om een samenwerking op lange termijn met Morrisons te ontwikkelen en de nauwkeurigheid en efficiëntie van de stock picking in zijn distributienet in het Verenigd Koninkrijk ingrijpend te verbeteren," zegt James Hannay, Managing Director UK and Ireland bij Zetes. "Dit project is voor ons bijzonder boeiend omdat Morrisons nu al beter presteert dan veel van zijn concurrenten, in een bijzonder moeilijk klimaat voor de retailers. Het extra voordeel van voice picking zal Morrisons helpen om zijn concurrentievoorsprong te behouden."

"Morrisons is uiterst tevreden over de keuze van Zetes als strategische technologiepartner. Het voice picking-systeem van Zetes voldoet aan al onze vereisten en wij kijken uit naar een snelle implementatie," zegt Gary Barr, IT Director bij Morrisons Plc. "Het was belangrijk dat wij een leverancier vonden die onze oplossing op het hoogste niveau zou kunnen leveren en ondersteunen. Zetes is die leverancier."

Gary Glessner, EMEA VP en Managing Director bij Vocollect, benadrukt het belang van het contract met Morrisons, zowel in termen van zijn omvang als van zijn betekenis in deze uitdagende economische tijden. "Vocollect is verheugd dat het met Zetes heeft kunnen samenwerken om een zo belangrijke klant te veroveren. De implementatie bij Morrisons versterkt de bijdrage van de stemherkenning in het magazijn en haar vermogen om de efficiëntie van de toeleveringsketen te maximaliseren. Dankzij de inzet van voice zal Morrisons competitief blijven door de juiste goederen op het juiste ogenbik te leveren, zodat het kan blijven reageren op de eisen van de markt."

De voice-implementatie bij Morrisons maakt deel uit van een herziening van de volledige IT-strategie, met onder meer een migratie van het oude WMS naar het Oracle WMS. Zetes zal zijn 3iV-stemoplossing in alle vestigingen van Morrisons implementeren, terwijl het oude WMS en het Oracle WMS in parallel worden gebruikt. De oplossing van Zetes was in deze omstandigheden de ideale keuze, omdat Morrisons al van de snelle ROI van de overstap naar voice picking zal kunnen profiteren terwijl het de transformatie van zijn strategische IT verder zet. De Zetes 3iV-oplossing levert aanvullende businesslogica die de stemfunctionaliteit van het WMS versterkt maar elke dure en overbodige duplicatie van WMS-functies voorkomt. Als beste stemplatform voor de magazijnwerkers van Morrisons werden de Talkman T5 draagbare computers van Vocollect gekozen.

Een bijkomend voordeel van de implementatie van Zetes 3iV voor Morrisons is de toekomstige flexibiliteit van deze stemoplossing. Zetes heeft voor een unieke open systeembenadering gekozen, zodat Morrisons niet "vastzit" aan bepaalde hard- of software. Het zal dus in de toekomst gebruik kunnen maken van de nieuwste applicaties en technologie, terwijl het van alle verbeteringen van de industrienomen blijft profiteren.

Als onderdeel van de oplossing voor Morrisons zal Zetes via de ondersteunings- en onderhoudsdiensten van Zetes' gespecialiseerd Repair Centreeen volledige on-site hard- en software-ondersteuning leveren, inclusief service delivery management.

Alain Wirtz, CEO van Zetes, besluit: "In een moeilijke economische omgeving leveren de stemoplossingen van Zetes onze klanten een beduidende productiviteitswinst op. De klanten kijken meestal het eerst naar de investeringprojecten met het snelste rendement op de investering. Morrisons heeft die voordelen al snel in de testfase ingezien."



Ingezonden persbericht