Persbericht

29 januari 2009

Lexmark introduceert nieuwe serie zwart-wit laserprinters en MFP's

Lexmark (NYSE: LXK) introduceert de nieuwe T650-serie laserprinters en X650-serie multifunctionals (MFP's). Beide series zijn voorzien van geavanceerde functies om de workflow te optimaliseren, geld te besparen en de belasting op het milieu te reduceren. Ze sluiten hiermee naadloos aan op het 'Minder afdrukken, meer besparen'-concept van Lexmark.

Beide series zijn ontworpen om jarenlang pagina's van hoge kwaliteit met hoge snelheden af te drukken. Grote kracht van deze series is de betrouwbare papierverwerking van de meest uiteenlopende media, zoals diverse soorten etiketten, karton en licht of gerecycled papier.

Deze nieuwe series van Lexmark zijn ook ontworpen met het milieu in gedachten. Ze zijn uitgerust met een groot aantal milieubewuste voorzieningen om klanten te helpen hun MVO-doelstellingen te realiseren. Zo zijn er modellen met een geïntegreerde, papierbesparende duplex-unit, een Eco-modus die het energieverbruik terugdringt en een Stille-modus die het geluidsniveau tot een minimum beperkt. Uniek voor dit segment zijn de beschikbare 36.000 pagina's* extra hoog rendement cartridges, die minder vaak vervangen hoeven te worden en waarbij de kosten per pagina lager liggen.

De nieuwe series bieden tevens geavanceerde beveiligingsfuncties, van netwerkbeveiliging tot beperkte gebruikerstoegang. Dit helpt klanten potentiële risico's proactief te traceren en identificeren en informatie te beschermen tegen onbedoelde blootstelling. Alle modellen beschikken over een alfanumeriek paneel voor eenvoudige PIN-authenticatie en vaste schijfencryptie en -opschoning** .

"De workflow-oplossingen van Lexmark helpen een groot aantal van 's werelds grootste banken, retailers en farmaceutische bedrijven hun productiviteit te verhogen en kosten te besparen", zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux van Lexmark. "De introductie van deze productseries is een belangrijke aanvulling op ons portfolio en sluit aan op de specifieke behoeften van onze klanten."

Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe producten en hun belangrijkste functies.

Lexmark X650-serie MFP's
De nieuwe Lexmark X650 zwart-wit laser MFP's bieden de voordelen van een afdelingskopieermachine in de vorm van een compact en betaalbaar apparaat voor werkgroepen die veel kopiëren, faxen en scannen.

Alle Lexmark X650-serie MFP's zijn voorzien van een geïntegreerde duplex-unit voor dubbelzijdig afdrukken en zijn voorbereid voor Lexmark's Embedded Solutions. Deze oplossingen bieden op maat gemaakte of industriespecifieke oplossingen, die processen stroomlijnen wat tot verhoogde productiviteit en lager paginavolume leidt. De Lexmark X650-serie bevat ook het volledig aan te passen e-Task kleuren touchscreen. Hierdoor is het mogelijk complexe, zakelijke processen eenvoudig vast te leggen onder één eenvoudig icoontje. Individuele gebruikers kunnen het e-Task touchscreen ook personaliseren met de nieuwe MyMFP-oplossing.


* Lexmark X651de en X652de
De Lexmark X651de en X652de-modellen printen en kopiëren tot 43 pagina's per minuut (ppm) en scannen tot 55 ppm. De Lexmark X652de beschikt over faxfunctionaliteit. Beide modellen zijn uitgerust met een 18 cm e-Task kleuren touchscreen. De adviesprijs begint vanaf ¤ 1.395,-***.


* Lexmark X654de en X656dte
De Lexmark X654de en de X656dte beschikt daarnaast over een single-pass duplex scanner en de mogelijkheid te printen en kopiëren tot 53 ppm voor betere efficiëntie. Beide modellen zijn uitgerust met een groter 23 cm e-Task kleuren touchscreen. Deze modellen worden geleverd met een 18.000 pagina's* hoog rendement cartridge; optioneel is zelfs een 36.000 pagina's* extra hoog rendement Lexmark-cartridge leverbaar. De Lexmark X656dte wordt standaard geleverd met een 80 GB vaste schijf en een extra papierlade. De adviesprijs begint vanaf ¤ 2.268,-***.


* Lexmark X658dme, X658dfe, X658dtme en X658dtfe De modellen uit de X658-serie zijn een slim alternatief voor kopieermachines en printen, kopiëren of scannen tot 53 ppm. De modellen beschikken over geïntegreerde finishing en hebben een grote papierinvoercapaciteit tot 1.750 pagina's. Finishing en invoerlades zijn voorgeconfigureerd voor een snelle en eenvoudige installatie in de kantooromgeving. De adviesprijs begint vanaf ¤ 3.489,-***.

Lexmark T650-serie laserprinters
De Lexmark T650-serie biedt een grote diversiteit aan papierverwerkingsopties en de hoogste invoercapaciteit in dit segment. De Lexmark T650n is tevens de meest stille printer. De Stille-modus zorgt voor een nog stillere opdrachtverwerking in geluidsgevoelige omgevingen. De Lexmark T652n en de T654n optimaliseren het printen door de grootte en de complexiteit van de opdracht te identificeren en de optimale afdruksnelheid automatisch te berekenen. Dit leidt tot een snellere tijd tot de eerste pagina bij kleine printopdrachten en meer afgedrukte pagina's per minuut bij grotere printopdrachten.


* Lexmark T650n, T650dn en T650dtn
De Lexmark T650-modellen zijn zeer geschikt voor middelgrote werkgroepen. De Lexmark T650n, T650dn en T650dtn printen tot 43 ppm en worden geleverd met een cartridge met een rendement van 7.000 pagina's*. De adviesprijs begint vanaf ¤ 632,-***.


* Lexmark T652n, T652dn en T652dtn
De Lexmark T652-modellen hebben hogere snelheden tot 48 ppm. Ook beschikken deze modellen (m.u.v. de T652n) over een geïntegreerde duplex-unit om onnodig papierverbruik tegen te gaan en kosten te besparen. De modellen worden geleverd met een cartridge met een rendement van 10.000 pagina's*. Om tot een lagere prijs per pagina te komen, kunnen klanten ook kiezen voor de 25.000 pagina's* hoog rendement Lexmark cartridge. De adviesprijs begint vanaf ¤ 813,-***.


* Lexmark T654n, T654dn en T654dtn
De Lexmark T654-modellen zijn voorbereid voor de Lexmark Embedded Solutions om klanten te helpen slimmer te printen en de workflow-mogelijkheden uit te breiden. De modellen zijn uitgerust met dubbel zoveel geheugen (256 MB) en hebben een snellere processor (600 MHz). De Lexmark T654dn en T654dtn beschikken ook over een geïntegreerde duplex-unit. Alle T654-modellen printen met een snelheid tot 53 ppm. De modellen worden ook geleverd met een cartridge met een rendement van 10.000 pagina's*; optioneel is een 36.000 pagina's* extra hoog rendement Lexmark cartridge leverbaar om tot een lagere prijs per pagina te komen. De adviesprijs begint vanaf ¤ 995,-***.

De nieuwe Lexmark zwart-wit laserprinters en MFP's zijn beschikbaar via de Lexmark wederverkopers.