Ingezonden persbericht


NEC Philips breidt verkoopteam uit

Jeroen Bastiaan en Marcel van Druten versterken NEC Philips Benelux

Hilversum, 29 januari 2009 ­ Sinds de lancering van de nieuwe serie SV8000 communicatiesystemen eind 2008 maken de verkopen van NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) in de Benelux een gezonde groei door. Om in te spelen op de toegenomen marktvraag heeft NEC Philips haar salesteam wederom uitgebreid.

Jeroen Bastiaan is aangesteld als Partner Opportunity Manager en Marcel van Druten als Partner Manager. Jeroen Bastiaan wordt als Partner Opportunity Manager verantwoordelijk voor het versterken van de relatie met het KPN salesteam en het ontwikkelen van de verkoopactiviteiten voor KPN bij eindklanten. Marcel van Druten wordt in zijn functie als Partner Manager verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten met en via de Nederlandse Value Added Resellers van NEC Philips, alsmede voor het werven van nieuwe resellers.

De twee nieuwkomers hebben voordat zij bij NEC Philips in dienst traden ruime ervaring in de ICT branche opgedaan. Na het behalen van zijn diploma HEAO-CE werkte Bastiaan in diverse marketing- en salesfuncties. Vanuit een functie als Account Executive bij Xerox stapte Bastiaan over naar KPN alwaar hij een aantal jaren werkte als Specialistisch Account Manager Voice. Van Druten begon zijn loopbaan bij Getronics en trad vervolgens bij CSS Telecom in dienst. Hierna werkte hij voor respectievelijk Avaya en Nortel.

Tonko Wedda, Regional Managing Director voor Benelux en Frankrijk bij NEC Philips: "Wij hebben in oktober vorig jaar onze nieuwe platformen gelanceerd. De introductie van deze nieuwe veelbelovende serie is voor ons een goede aanleiding geweest om met een intensieve marketing- en PR-campagne NEC Philips nadrukkelijker op de kaart te zetten. Deze activiteiten hebben ertoe geleid dat wij sterk in de lift zitten, waardoor uitbreiding van het salesteam noodzakelijk werd. Met de komst van Jeroen Bastiaan en Marcel van Druten hebben wij er twee enthousiaste en ervaren collega's bij die uitstekend in ons team passen. Het jaar 2009 is veelbelovend begonnen en wij hebben beide heren dan ook keihard nodig!"

###

Over NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en omvang van bedrijven. Opgericht in 2006 als resultaat van een Joint Venture van NEC Corporation en Royal Philips Electronics, heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in het leveren van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. Via een wereldwijd netwerk van verkooporganisaties, distributeurs en VAR's verleent NEC Philips diensten aan haar klanten. NEC Philips koestert een bedrijfscultuur waarbij toewijding aan klanten, flexibiliteit en deskundigheid centraal staan. Voor meer informatie www.nec-philips.com

Over NEC Corporation
NEC Corporation is one of the world's leading providers of Internet, broadband network and enterprise business solutions dedicated to meeting the specialized needs of its diverse and global base of customers. NEC delivers tailored solutions in the key fields of computer, networking and electron devices, by integrating its technical strengths in IT and Networks, and by providing advanced semiconductor solutions through NEC Electronics Corporation. The NEC Group employs more than 150,000 people worldwide. For additional information, please visit the NEC home page at: http://www.nec.com

Over Royal Philips Electronics
Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) is a global leader in healthcare, lifestyle and technology, delivering products, services and solutions through the brand promise of "sense and simplicity". Headquartered in the Netherlands, Philips employs approximately 125,800 employees in more than 60 countries worldwide. The company is a market leader in medical diagnostic imaging and patient monitoring systems, energy efficient lighting solutions, personal care and home appliances, as well as consumer electronics. News from Philips is located at www.philips.com/newscenter.