Politie Brabant-Noord

Succesvolle reanimatie met AED door agenten

Rosmalen, 29-01-2009

Donderdagmiddag rond 14.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een automobilist op de kruising Raadhuisstraat - Empelseweg onwel was geworden. Omstanders hadden de man, een 76-jarige Bosschenaar, uit zijn auto gehaald en waren begonnen met reanimeren. Twee agenten renden het politiebureau uit en namen vanuit het bureau een AED (Automatische Externe Defibrillator) mee. Zij sloten het apparaat op het slachtoffer aan. Zijn hart bleek inderdaad te fibrilleren en de AED gaf een schok af. De man kreeg weer een polsslag en begon weer zelfstandig te ademen. Kort daarna werd hij door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Hij was toen zelfs weer bij kennis.

Ook woensdagochtend hebben medewerkers van de politie Brabant Noord met succes de AED ingezet. Een man werd onwel in het paleis van justitie en werd gereanimeerd. Toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd reageerde hij weer op zijn omgeving.

Alle medewerkers van de politie Brabant Noord krijgen in het eerste kwartaal van dit jaar instructies voor het gebruik van de AED. Daarna worden alle surveillanceauto's daarmee uitgerust. De betreffende medewerkers waren inmiddels opgeleid.