Gemeente Bodegraven

Nieuw aanbod muziekschool "De Wissel"

jongetje met gitaar.jpg
Muziekschool De Wissel start in februari met een tweetal nieuwe cursussen: Muziek op schoot en Peutermuziek. Tevens begint in februari een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming (A.M.V.).

Tijdens de cursus Muziek op schoot en Peutermuziek zijn de kinderen, samen met hun ouders (of grootouders) bezig met muziek en bewegingsspelletjes. De cursussen worden gegeven op maandagochtend en de kosten zijn per cursus van 10 lessen 68,- inclusief liedmateriaal en consumptie.
De cursus A.M.V. is bestemd voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Tijdens deze cursus maken de kinderen in vogelvlucht kennis met muziek in de breedste zin van het woord. Er wordt gezongen en gedanst, en er wordt gespeeld op het Orff-instrumentarium. Daarnaast leren de kinderen de belangrijkste begrippen uit de muziek zoals notennamen en ritme. Belangrijk hierbij is dat de ontwikkeling van het muzikale gevoel bij de kinderen wordt gestimuleerd.

In deze cursus komt tevens de instrumentenvoorlichting aan bod. Er worden demonstratielessen gegeven op diverse instrumenten zodat de kinderen na de zomervakantie door kunnen stromen naar het instrument van hun keuze.

De lessen worden gegeven op maandagmiddag in De Wissel, Stationsweg 17a, van 16.30 tot 17.15 uur.

Kijk voor meer informatie over deze cursussen op de website van de Wissel: www.muziekschoolbodegraven.nl