Gemeente Dalfsen

Muismat voor jeugd

29-01-2009

Wethouder Ton de Vries reikt eerste muismat uit.

Dalfsen - Wethouder Ton de Vries reikte woensdag 28 januari de eerste `Toekomst van Dalfsen' muismat uit aan Ard van Asperen leerling van basisschool De Uitleg in Dalfsen. Alle basisschoolleerlingen uit groep 8 in de gemeente Dalfsen hebben een muismat ontvangen.

De gemeenteraad van Dalfsen stelt binnenkort een nieuwe Toekomstvisie vast (Missie-Visie 2020). Op diverse manieren hebben dit jaar de inwoners een inbreng gehad in de discussie. Voor de basisschooljeugd was een speciale website gelanceerd waar de kinderen hun ideeën op konden plaatsen, www.detoekomstvandalfsen.nl.

Het project met de basisscholen werd afgerond met een kinderraadsdebat in de raadszaal van het gemeentehuis. Dit debat was live te volgen via internet op www.dalfsen.nl. Van de voorstellen van de kinderen heeft de gemeente Dalfsen een mooie muismat laten maken. Op de muismat zijn de 5 voorstellen afgebeeld met daarbij als slogan `Ik heb meegewerkt aan de Toekomst van Dalfsen'.
Wethouder Ton de Vries reikt de muismat aan Ard van Asperen uit. Wethouder Ton de Vries reikt de muismat aan Ard van Asperen uit.