Gemeente Dordrecht

Dordrecht verzekerd van financiële bijdrage Rijk

Ministerie Onderwijs, Cultuur en Welzijn stemt in met cultuurprogramma

Deze week is het Programma Cultuurparticipatie door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn goedgekeurd. Dit betekent dat Dordrecht voor de komende vier jaar verzekerd is van een bedrag van ¤ 374.400,-. Dit bedrag komt bij het al eerder door het college van Burgemeester en Wethouders toegezegde bedrag van vier ton.

Subsidie
Verenigingen en particulieren kunnen vanaf nu subsidie aanvragen voor hun cultureel of kunstproject. Er zijn voorwaarden waaraan een cultuurproject dient te voldoen. Een ingediend plan laat bijvoorbeeld zien dat het project op de een of andere manier iets te maken heeft met diversiteit (van doelgroepen), met vernieuwing en dat actieve deelname een van de condities is.

De gemeente onderscheidt drie soorten activiteiten. Zo zouden er rondom grote culturele en andere belangrijke gebeurtenissen in de stad projecten bedacht kunnen worden. De projecten die de afgelopen vier jaar succesvol zijn gebleken, kunnen een vervolg krijgen. Dan is er ook nog ruimte voor nieuwe en andere initiatieven van groepen en individuele mensen.

Het Programma Cultuurparticipatie is bedoeld als extra stimulans. Uiteindelijk zullen succesvolle projecten onderdeel van regulier beleid worden.

Goed idee?
Organisaties en inwoners die een goed idee hebben kunnen contact opnemen met cultuurmakelaar Kasper Stolk. Dit kan via de e-mail kj.stolk@dordrecht.nl of per telefoon (078) 639 67 10. Hij is ook bereikbaar voor meer informatie.

Een exemplaar van het programma Cultuurparticipatie is te downloaden via de website van Dordrecht

Datum 29 januari 2009




Gemeente Dordrecht