Gemeente Enkhuizen

Twee jongens (12 en 10 jaar) redden neefje van 5

Zaterdag 10 januari waren Patrick (12) en Jeffrey (10) Post schaatsend met hun neefje Quinten (5) op de slee op de sloot voor de deur van hun huis.
Plotseling schoot de slee met de achterkant in een wak met Quinten erop die helemaal in paniek raakte. Patrick probeerde de slee terug te trekken, Jeffrey probeerde liggend op zijn buik Quinten van de slee te halen. Maar het ijs begaf het en zowel Jeffrey als Quinten lagen in het water. Quinten heeft nog geen zwemdiploma en het water was te diep, hij kon daar niet staan.
Patrick kon vanuit zijn positie niet bij de jongens komen. Jeffrey heeft eerst de kleine Quinten op het ijs geduwd en is toen zelf uit het water geklommen.

Dit dappere optreden van Patrick en Jeffrey was voor de opa van deze jongens aanleiding om burgemeester Baas een bericht te sturen. De burgemeester heeft de jongens uitgenodigd om hen allereerst te feliciteren met deze geweldige reddingsactie. Natuurlijk had burgemeester ook een kado voor Patrick, Jeffrey en Quinten. Zij zijn uitgenodigd om op 22 maart a.s. vanaf het ereterras de voetbalwedstrijd bij te wonen van AZ Feyenoord. En wie weet ontmoeten zij daar nog een bekende voetballer.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl