Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Januari

Regie noodzakelijk bij luchthavenregio's

29-01-2009

Overheden, marktpartijen en luchthavens moeten meer en beter samenwerken aan de ontwikkeling van de regio's rondom vliegvelden in Nederland. Dit staat in het rapport van de commissie Ruimtelijke ontwikkeling luchthavens (Rol) dat minister Cramer vandaag ontving uit handen van commissievoorzitter Kees Vriesman.

De commissie werd vorig jaar in opdracht van de ministers Cramer (VROM) en Eurlings (V&W) in het leven geroepen. De commissie concludeert dat er geen duidelijke regie is bij het ontwikkelen van een visie voor luchthavenregio's. De commissie spreekt over luchthavens, maar voor het grootste deel gaat het over Schiphol en de metropoolregio Amsterdam.

Minister Cramer onderschrijft de conclusies van de commisie. 'De luchthavens in ons land zijn centra van bedrijvigheid. Maar bij een integraal plan voor de ruimtelijke ontwikkeling van een luchthaven hoort ook een visie op de kwaliteit van hun directe leefomgeving. Een luchthaven kan in dit thema passen, mits het aan voorwaarden voldoet die de kwaliteit garanderen.'

Meer informatie


* Download het rapport op de website van de commissie Rol: http://www.commissierol.nl/