Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Hardlopende moeders inspireren zonen

29 januari 2009

Afgelopen vrijdag kregen 11 vrouwen en 6 jongens uit handen van wethouder Sport Baâdoud een (hardloop) trainersdiploma.

De groep heeft met succes de cursus `train de trainer' doorlopen. Bijzonder is dat de hardlopende moeders een inspiratie zijn voor hun eigen zonen. Zes jongens uit Osdorp hebben in navolging van hun moeders ook de trainersopleiding gevolgd. Ze willen nu zelf hardloopactiviteiten gaan opzetten voor jongens en meisjes uit de buurt.

De cursus `Train de Trainer is een initiatief van Koers Nieuw West en wordt uitgevoerd door Be InterACTive. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en 20 stageuren en wordt afgesloten met een hardloopevenement. In 2009 starten er 7 nieuwe cursussen van 10 weken.

Uitreiking hardloopdiploma

Het programma Koers Nieuw West is een samenwerking tussen de stadsdelen Bos & Lommer, Osdorp, Slotervaart, Geuzenveld-Slotermeer en de centrale stad, gericht op het verbeteren van de sociaal-economische positie van de bewoners in Nieuw West. Samen met woningbouwcorporaties, scholen, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties investeert Koers Nieuw West in duurzame interventies en programma's die hieraan een substantiële bijdrage leveren.