PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 29 Jan 2009 - Redactie
Vandaag in de Raad

De gemeenteraad sprak vandaag onder ander over gemeentelijke steun aan bouwprojecten, een duikevenement, Lantaarn/Venster en de Pleasure Paas Party.

Steun bouwprojecten
Verschillende partijen in de raad wilden van wethouder Hamit Karakus weten of hij van plan is geld te stoppen in bouwprojecten die dreigen stil te vallen. Karakus legde uit dat het stadsbestuur op zoek is naar mogelijkheden om de gevolgen van de kredietcrisis zoveel mogelijk te bestrijden. Zo wordt ook de mogelijkheid onderzocht om ontwikkelaars te helpen bij het rond krijgen van de financiering van bouwprojecten, bijvoorbeeld door de grond terug te kopen. Wanneer dit daadwerkelijk gaat gebeuren zullen voorstellen aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Duikevenement
Het duikevenement waarbij duikers vanaf De Hef in de Maas duiken gaat niet door. De PvdA vindt dit jammer. PvdA-raadslid Ronald Motta zei: Wij vinden dit een mooi evenement zolang het veilig is. Wanneer De Hef niet meer veilig is moet deze wel gerenoveerd worden, want het is een monument. Burgemeester Aboutaleb legde uit dat hij het evenement wel wil, maar dat het gewoonweg niet kan omdat De Hef niet veilig genoeg is. Het stadsbestuur gaat nu kijken of renovatie nodig is.

Lantaarn/Venster
De gemeenteraad uitte haar zorgen over de situatie bij Lantaarn/Venster. Afgesproken werd dat de raad volgende week in de commissie uitgebreid over de situatie zal spreken.

Pleasure Paas Party
PvdA-wethouder Jacqueline de Jong vroeg om een snelle oplossing voor de uitblijvende subsidie voor de Pleasure Paas Party. Een groot deel van de raad steunde het verzoek van de PvdA. Wethouder Grashoff nam het verzoek serieus en zegde toe om eenmalig 100.000 vrij te maken.