Onderwijsbond CNV

29 januari 2009

De nieuwe Nieuwsbrief van het Netwerk Diversiteit

Categorie: Verenigingsinfo Homogroep

Herman Brinkhoff heeft een voorzetje gemaakt voor een toekomstige studie-activiteitendag over het thema diversiteit. `Deze informatievoorziening moet eerst weer tot stand komen willen we aan zo'n evenement denken,'aldus Herman Brinkhof.

Wie mee wil werken aan een volgende Nieuwsbrief kan zijn bijdrage sturen naar Herman Brinkhoff brin2532@planet.nl.

In deze nieuwsbrief wordt aandacht geschonken aan een column van Max Westerman in KRO Magazine van een paar weken geleden over de Verenigde Staten onder de titel "Een afgrijselijk land". In Contrast Magazine stond een verslag van het bezoek van de Amerikaanse onderzoekster Karen Fulbright aan Nederland (o.a. RU Nijmegen) onder de titel Racisme is een structurele belemmering.

Verder een pleidooi voor een brede aanpak van de toenemende discriminatie van homoseksuelen, joden en moslims op scholen. Brinkhoff doet ook verslag van zijn bezoek aan het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit van de politie op de Politie Academie in Apeldoorn. Zij voeren een project uit dat loopt tot januari 2010 om diversiteit in de brede zin van het woord in het beleid van de corpsen te implementeren. Op het gebied van homoseksualiteit zijn we het afgelopen jaar in het onderwijs wat verder aan het komen door de niet
-aflatende werkzaamheden van de coördinerend bewindsman Plasterk. Hij heeft ruimte gegeven voor een project Vrolijke Scholen Coalitie waar naast Empowerment Lifestyle en het COC ook CNV Onderwijs, de AOb en CBOO direct betrokken zijn geweest.

En tenslotte aandacht voor een initiatief over diversiteit van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland die een project van COC Kennemerland bekroonden met de tweejaarlijkse Onderwijsprijs. De bekroning gaat naar het Diversiteitsproject dat is ontwikkeld met het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp. Het COC heeft samen met de school acht lesmodules gemaakt met als thema Respect begint bij jezelf.