Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Bouw gezondheidscentrum in zicht

print
29 januari 2009
De provincie Noord-Holland heeft een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de bouw van het gezondheidscentrum op de voormalige locatie van tuincentrum Telstar in de gemeente Uithoorn.

Hiermee is een heel belangrijke stap gezet voor de realisatie van het gezondheidscentrum.

De aanwezigheid van een tankstation met LPG-vulpunt was lange tijd een belemmering voor het afgeven van een bouwvergunning voor zowel het gezondheidscentrum als de woningen die gepland zijn op het voormalige IBM-terrein.

De overeenstemming met de exploitant van het tankstation over het opheffen van het LPG-verkooppunt vergde veel tijd. Inmiddels heeft de exploitant van het tankstation de gemeente verzocht de verleende (milieu)vergunning voor de verkoop van LPG in te trekken. De feitelijke verkoop van LPG was al sinds 15 oktober 2008 gestaakt.

De plannen voor het realiseren van een gezondheidscentrum dateren al van voor 2006. Toen heeft de gemeente het terrein van het voormalig tuincentrum Telstar verkocht aan Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast maakt CV Park Krayenhoff (een samenwerkingsverband tussen Woongroep Holland en UBA projectontwikkeling) plannen voor woningbouw op het naastgelegen IBM-terrein.

Terwijl de planvorming voor de woningbouw en het gezondheidscentrum vorderde, is de wetgeving met betrekking tot
LPG-tankstations aangescherpt. De aanwezigheid van het LPG-vulpunt vormde daardoor een extra grote belemmering voor de afgifte van een bouwvergunning voor het gezondheidscentrum.

Nu er zekerheid is over het staken van de LPG-verkoop en het intrekken van de milieuvergunning kon de provincie een verklaring van geen bezwaar afgeven. Hiermee kan de bouw van het gezondheidscentrum nog in de eerste helft van 2009 beginnen. Het definitief beëindigen van het LPG-vulpunt betekent dat de gemeentelijke overeenkomst met Woongroep Holland en UBA projectontwikkeling binnenkort kan worden afgerond. In de loop van dit jaar kan dan kan ook de bouw van de eerste woningen van Park Krayenhoff beginnen.

Wethouders Jeroen Verheijen en Monique Oudshoorn overhandigden op vrijdag 16 januari de bouwvergunning aan Jacques Moors (directeur Ziekenhuis Amstelland) in het bijzijn van Louis van Huik (CV Park Krayenhoff).
^