Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Hoofdlijnen openbare vergadering gemeenteraad Uithoorn van 22 januari 2009

print
29 januari 2009
In de raadsbijeenkomst is door twee burgers gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. De onderwerpen betroffen de situatie rond het hondenhotel Pocahondas in Bilderdam en de proef met de openstelling van de bussluis in de Meerwijk.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan:
* de nota grondbeleid;

* de reactie van het college van b&w op het rapport over het onderzoek naar het communicatiebeleid inzake de afsluiting van de N201;

* de beleidsnotitie Wonen, Welzijn en Zorg.

In het vragenuur zijn mondelinge vragen gesteld door de fracties van GroenLinks en het CDA. De vragen van GroenLinks gingen over de openbare verlichting. Het CDA heeft vragen gesteld over staat van de infrastructuur in Legmeer West en de overlast van vrachtwagens op de rotonde Pr. Christinalaan/Pr. Irenelaan.

In het Politiek Debat is gediscussieerd over de door het college van b&w aan de raad gevraagde toestemming voor het aangaan van een gemeenschappelijke regeling met de gemeente Aalsmeer. De raad heeft besloten deze discussie voort te zetten en tot besluitvorming over te gaan in een extra raadsvergadering op 29 januari 2009.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* vaststellen Controleprotocol 2008;

* vaststellen Treasurystatuut;

* liquidatie gemeenschappelijke regelingen GHOR en RBAO;
* verlenging WVG Dorpscentrum;

* bekrachtiging geheimhouding;

* notitie aanbesteden accountant;

* wijziging verordening afvalstoffenheffing 2009.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 12 februari 2009. Deze vergadering wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffier (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963).
^