Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Storingen openbare verlichting

print
29 januari 2009
Op diverse locaties (Oude Dorp, Thamerdal, Kootpark, De Kuil) zijn de afgelopen weken storingen opgetreden in het net van de openbare verlichting (OV).

De oorzaak hiervan is dat bij vorst het kabelnetwerk en de lampen ernstig op de proef worden gesteld. Bijkomend probleem is dat er bij langdurige vorst niet gegraven kan worden in de bevroren grond. Kenmerkend voor de storing is dat óf de openbare verlichting permanent aan of permanent uit stond. De gemeente heeft er -in verband met veiligheid- voor gekozen om het licht permanent aan te laten.

Het netwerk waarbij deze problemen zich voordeden is in de meeste gevallen van Continuon. Contractueel moet Continuon dit soort storingen zo mogelijk binnen 10 werkdagen oplossen. De storingen zijn inmiddels bijna allemaal verholpen.

Door de zachte bodem waarop Uithoorn is gebouwd, kunnen soortgelijke situaties zich in de toekomst opnieuw voordoen. Vooral in de wintermaanden bij vorst kunnen storingen langer dan tien dagen duren. Uiteraard doet de gemeente er alles aan deze storingen tegen te gaan.

Mochten er in uw straat of buurt lichtmasten defect zijn, neem dan alstublieft contact op met de gemeente via telefoon 0297 513 111. Reparatiewerkzaamheden worden in zo'n geval snel uitgevoerd. ^