Gemeente Schiedam


Januari

Raadsleden brengen werkbezoek aan nieuw pand IRADO

28 januari 2009

Raadsleden brengen werkbezoek aan nieuw pand IRADO

Een twintigtal raadsleden en wethouder Haan hebben zaterdagochtend 24 januari 2009 een werkbezoek aan het nieuwe pand van IRADO aan de Fokkerstraat gebracht. In presentaties hebben directeur Hertog en zijn medewerkers duidelijk gemaakt dat het bedrijf van ongeveer 300 medewerkers een breed scala aan werkzaamheden in en buiten Schiedam verricht.

Speciale aandacht werd besteed aan ondergrondse afvalcontainers; aan de orde kwamen o.a. de veiligheid voor spelende kinderen en het proces van plaatsing van ondergrondse containers in Schiedam. Plaatsing in Centrum en Zuid zijn nu onderwerp van studie.
Een rondleiding voerde de raadsleden door het gebouw en over het terrein; daar werd o.a. stil gestaan bij enkele bijzondere voertuigen: de hondenpoepzuiger, het voertuig waarmee onkruid met heet water van het wegdek wordt verwijderd en het voertuig waarmee ondergrondse containers worden geleegd.
Bij het afsluitende kopje soep en broodje werd onder meer geconstateerd dat dit een nuttig en leerzaam werkbezoek was. Klik hier voor meer informatie.