Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 29 januari 2009

Bijna tien miljoen euro voor uitwisseling tussen Europese en Indiase universiteiten

Karel van der Toorn bezoekt India met KennisKring Amsterdam

Gepubliceerd op 29 januari 2009

De Europese Commissie heeft een nieuw programma opgezet: `Erasmus Mundus External Cooperation Window (EMECW) Lot 15: India'. Hierin werken twaalf Europese en acht Indiase universiteiten samen om de mobiliteit en uitwisseling in het hoger onderwijs en onderzoek te stimuleren. In totaal stelt Europa bijna tien miljoen euro beschikbaar, waarmee zo'n vierhonderd beurzen gefinancierd worden. De Universiteit van Amsterdam participeert in het programma en ontvangt in de eerste ronde ongeveer 500.000 euro voor studenten- en stafmobiliteit.

Uitwisseling met India op alle niveau's

Het gaat in het programma vooral om de uitwisseling van studenten en medewerkers, van alle niveau's: bachelor- en masterstudenten, en wetenschappelijk personeel (inclusief promovendi en postdocs). De uitwisselingsperiode (zowel inkomend als uitgaand) varieert voor bachelor- en masterstudenten van minimaal 6 tot maximaal 10 maanden, voor promovendi en postdocs van minimaal 6 tot maximaal 34 maanden, en voor overig wetenschappelijk personeel van minimaal 1 tot maximaal 3 maanden. De uitwisselingen zullen plaatsvinden tussen 2009 en 2012.

Het EMECW-programma wordt gecoördineerd door Lund University (Zweden). Dr. Benedikt Löwe van het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) is de wetenschappelijk coördinator voor de Universiteit van Amsterdam. De partners in India zijn: Anand Agricultural University, Indian institute of Technology Kanpur, Jadavpur University (Kolkata), Pravara Institute of Medical Sciences (Maharashtra), Tata Institute of Social Sciences (Mumbai), University of Delhi, University of Kerala, en University of Pune.

Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie.

Verwijzingen

Meer informatie

Karel van der Toorn bezoekt India

Dr. Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA, is van zaterdag 24 januari tot zondag 1 februari met de KennisKring Amsterdam op studiereis naar India. De kenniskring is een samenwerkingsverband tussen gemeente, bedrijfsleven en hoger onderwijs in Amsterdam. De delegatie, onder leiding van Commissaris van de Koningin Noord-Holland Harry Borghouts, gaat naar de plaatsen New Delhi, Mumbai en Hyderabad. Op het programma staan bezoeken aan kennisinstituten (universiteiten en wetenschappelijke koepels vergelijkbaar met de KNAW en de VSNU), ondernemingen en projecten. De studiereis is bedoeld om India in de breedte te leren (ver)kennen. In delegatie zijn overheid, bedrijfsleven, onderwijs en gezondsheidszorg/life sciences vertegenwoordigd. Ook Jeroen Knigge (algemeen directeur HvA) en René Smit (voorzitter College van Bestuur VU) maken deel uit van de delegatie.
Bron: UvA Persvoorlichting