Partij van de Arbeid

Vervolgvragen van de leden Vermeij en Roefs (beiden PvdA) aan de minister van VROM

over de komst van handelsonderneming EDCO in De Meer


1. Herinnert u zich de eerdere antwoorden op de schriftelijke vragen van leden Vermeij en Roefs (PvdA) over de komst van handelsonderneming EDCO in De Meer (Ingezonden 16 oktober 2008)?


2. Bent u het met de PvdA-fractie eens dat een consequentieloos voorbijgaan aan de SER-ladder, zoals in het geval van EDCO, vraagtekens oproept over de bruikbaarheid van deze ladder als middel om door het Rijk ongewenste ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening tegen te gaan? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat bent u bereid hier aan te doen?


3. Bent u het met de PvdA-fractie eens dat op deze manier het opnemen van de SER-ladder in de Nota Ruimte een dode letter is? Zo nee, waarom niet ?


4. Bent u ervan op de hoogte dat in de koopovereenkomst voor de EDCO-grond een clausule zit die EDCO in staat stelt 10 hectare van het terrein weer te verkopen? Zo ja, bent u het dan met de PvdA-fractie eens dat de in uw eerdere antwoorden genoemde 24 hectare geen harde eis hoeft te zijn voor mogelijke alternatieve locaties, zoals in de gemeenten Echt of Venlo? Biedt dit nog perspectieven voor het door u ingenomen standpunt?


5. Bent u bereid om van de provincie te eisen nader onderzoek te doen naar de verkeersgevolgen van de mogelijke vestiging van EDCO en op grond van de uitkomst hiervan uw beslissing te heroverwegen? Zo nee, waarom niet?


6. Bent u niet van mening dat u gegeven het gebrek aan maatschappelijk draagvlak (gemeente, natuurorganisaties en landbouworganisatie) een verkeerde beslissing heeft genomen? Zo nee, waarom niet?




Partij van de Arbeid