Gemeente Grave

Convenant Duurzaam Bouwen 2009-2012 ondertekend

Donderdag 22 januari is het Convenant Duurzaam Bouwen 2009-2012 voor de regio Noordoost Brabant ondertekend door alle deelnemende partijen. Gemeenten maken zich samen met woningbouw corporaties en bouwbedrijven sterk voor duurzaam bouwen. Gezamenlijkheid in ambities maakt het realiseren hiervan eenvoudiger.

Het afgelopen jaar hebben de verschillende partijen hard gewerkt om het convenant af te stemmen. Tijdens de ondertekening werd de hoop uitgesproken dat er veel mooie duurzame projecten gerealiseerd gaan worden de komende jaren in onze regio. Een mooie, groene regio waarbij duurzaam bouwen als een vanzelfsprekende factor past in de uitstraling die de regio heeft met haar natuurschoon en ruimte. Voor de gemeente Grave heeft wethouder Opsteegh het Convenant ondertekend.

Zoals wethouder Van Genugten (gemeente Mill) aanstipte in zijn voorwoord, is er voor duurzaam bouwen een mooi instrument beschikbaar. Het GPR4 (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn). Hierin kunnen ambities worden afgewogen en kan bekeken worden welke maatregelen meer voordeel opleveren en hoe de kosten zich verhouden. In de ambitiebepaling zijn de huizen nog steeds het belangrijkste. De omgeving bepaalt echter evenzoveel de toekomstwaarde van een project.

Informatie

RMB Mevr. N. Meijer (0485) 33 83 70 of nmeijer@rmb.nl