Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachten voor inbraken en serie vernielingen auto's aan

Helmond Centrum, 29-01-2009 o De politie heeft op 27 januari rond 20.30 uur een 25-jarige man uit Helmond en een 23-jarige man uit Venlo aangehouden op de Spoorstraat. De twee waren betrokken bij een inbraak op de Floreffestraat

(Voor meer details zie het eerste persbericht van 28 januari).

Onderzoek

Uitgebreid onderzoek van de politie bracht aan het licht dat de twee ook verantwoordelijk zijn voor nog een aantal andere zaken in Helmond. Het gaat dan om een poging tot inbraak op 27 januari in een woning aan de Hoogeindsestraat en de diefstal van een fiets.

Vernielingen auto's

Ook worden de twee verdacht van de serie vernielingen aan auto's in Helmond Noord in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 januari van dit jaar. (Voor meer details zie tweede persbericht van vrijdag 16 januari). Vanwege de grote impact van de vernielingen in de buurt loofden de politie en de gemeente Helmond 1000 euro beloning uit voor de gouden tip. Hoewel de verdachten werden aangehouden voor een woninginbraak, was het een tip die er voor zorgde dat de twee ook in verband werden gebracht met de reeks vernielingen. Inmiddels hebben de verdachten een bekennende verklaring afgelegd.

Vijfde aanhouding in gewelddadige berovingen

De politie heeft woensdagmiddag om 14.40 uur een 20-jarige man uit Arnhem aangehouden in een woning in Woensel Noord in Eindhoven. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij drie gewelddadige berovingen in Helmond Centrum van het afgelopen weekend. Op zondagavond werden al vier mensen aangehouden. Zij zijn inmiddels allemaal voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Den Bosch en in bewaring gesteld. Twee van hen hebben een bekennende verklaring afgelegd. (Zie ook extra persberichten van 25 januari en 26 januari 2009)

Resultaten

De afgelopen weken heeft de politie in Helmond met man en macht gewerkt aan het oplossen van een aantal zeer ernstige misdrijven in Helmond Centrum. Het aanhouden van deze drie verdachten is daar een goed voorbeeld van. Er is echter meer gebeurd. Vorige week kon de politie al bekend maken dat een 19-jarige Eindhovenaar is opgepakt als verdachte van een van een overval op een tankstation aan de Europaweg op 9 oktober 2008. Ook werden twee verdachten (een 23-jarige Helmonder en een 17-jarige Helmondse) aangehouden in verband met een gewapende overval op een kledingwinkel in de Veestraat op 9 december 2008. (Voor meer details over beide zaken zie het tweede persbericht van woensdag 21 januari)