Sint Franciscus Gasthuis
Sint Franciscus Gasthuis ontvangt opnieuw Vaatkeurmerk

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft deze week opnieuw het Vaatkeurmerk ontvangen van De Hart&Vaatgroep. Op www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten, huisartsen en overige verwijzers informatie vinden over de kwaliteit van vaatbehandelingen in verschillende ziekenhuizen. Het Sint Franciscus Gasthuis voldoet net zoals vorig jaar aan de gestelde kwaliteitscriteria.

Vaatkeurmerk

Op www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en verwijzers nagaan welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk kregen, welke vaatbehandelingen ze doen en hoe vaak. Op deze manier kunnen vaatpatiënten een gefundeerde keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. De criteria om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk, zijn in overleg met de beroepsgroepen aangescherpt. Dit heeft ertoe geleid dat er in totaal minder ziekenhuizen het Vaatkeurmerk kregen ten opzichte van vorig jaar.

Kwaliteitscriteria

In het Sint Franciscus Gasthuis zijn twee gecertificeerde vaatchirurgen en een geregistreerde interventieradioloog werkzaam. Tevens is er een reguliere multidisciplinaire patiëntbespreking tussen verschillende specialisten en wordt een breed behandelaanbod geboden. Dit is een aantal van de gestelde kwaliteitscriteria. In januari 2009 hebben de vaatchirurgen van het Sint Franciscus Gasthuis en IJsselland Ziekenhuis een regionaal dienstrooster opgezet voor acute vaatchirurgische pathologie. Beide ziekenhuizen kunnen hierdoor zeven dagen per week 24 uur opvang en behandeling bieden voor de behandeling van acute vaatproblemen, zoals gebarsten aneurysmas.

Hart & Vaatgroep

Er zijn in Nederland ongeveer één miljoen mensen met een hart- en vaataandoening die leiden tot 42.522 sterfgevallen per jaar. De Vereniging van Vaatpatiënten, die sinds dit jaar is opgegaan in De Hart&Vaatgroep, kreeg al jaren vragen over ziekenhuizen, hun specialisaties en faciliteiten. De website van het Vaatkeurmerk levert deze informatie vanuit patiëntenperspectief en helpt vaatpatiënten zelfstandig een goede afweging te maken waar men behandeld kan en wil worden. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Lees meer over Vaatchirurgie in het Sint Franciscus Gasthuis Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam