KLM


Air France KLM ontvangt in Nederland en Frankrijk prijzen voor maatschappelijk jaarverslag

Amstelveen - donderdag, 29 januari 2009

Het maatschappelijk jaarverslag van AIR FRANCE KLM heeft deze week twee verschillende prijzen ontvangen: één voor het meest communicatieve en één voor het beste maatschappelijke jaarverslag.

Gert Smit, algemeen directeur van het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) en Eric Leenderts, voorzitter van de Vereniging van Milieuaccountancy (VMA), hebben vandaag in Den Haag namens staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) aan AIR FRANCE KLM de Nederlandse prijs voor het meest communicatieve jaarverslag overhandigd. De prijs is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Volgens het juryrapport betreft het "een helder en illustratief verslag met een logische opbouw. Duidelijk blijkt hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is ingebed in de organisatie." Ook noemt de jury AIR FRANCE KLM "duidelijk over behaalde resultaten."

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Transparantie benchmark uitgevoerd, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De benchmark is een onderzoek naar hoe de grootste bedrijven in Nederland hun maatschappelijke verantwoordelijkheid invullen en hoe zij dat bekend maken, in samenwerking met het NIVRA en de VMA.

Elfrieke van Galen, senior vice president Corporate Social Responsibility (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen): "De prijs in deze categorie is een erkenning voor ons pionierswerk op dit terrein, zeker binnen de luchtvaartindustrie. Wij willen ook graag dat voor de buitenwereld duidelijk en inzichtelijk is wat we doen en wat we bereikt hebben."
Eerder deze week reikte het Franse instituut voor registeraccountants aan AIR FRANCE KLM een prijs uit voor het beste maatschappelijke jaarverslag in Frankrijk.

Pierre Caussade, vice president Kwaliteit, Milieu en Duurzame Ontwikkeling van Air France zei bij de overhandiging: "Deze prijs beloont AIR FRANCE KLM's inzet voor duurzame ontwikkeling en haar doel om een voorbeeld te zijn op dit terrein."

Vanaf de fusie in 2004 maken Air France en KLM een gezamenlijk maatschappelijk jaarverslag. Daarvoor maakten beide luchtvaartmaatschappijen sinds 1996 een milieuverslag. Het jaarverslag is online te lezen op www.klm.com/sustainability