Persbericht

HP ondersteunt ING Renault F1 Team

AMSTELVEEN, 29 januari 2009 - HP heeft aangekondigd een partnership met het ING Renault F1 team gesloten te hebben.

De bedrijven hebben dezelfde kritische succesfactoren: innovatie, technologie en prestaties. HP levert het raceteam betrouwbare producten en oplossingen, ontworpen om de beste prestaties te leveren.

Om in staat te zijn op effectieve wijze de noodzakelijke berekeningen en simulaties voor de ontwikkeling van Renault's één-zitters uit te voeren, heeft HP de Engelse Renault testlocatie voorzien van HP ProLiant BL456c servers.

HP heeft aan het ideeën- en analysebureau HP xw6600 workstations met de nieuwste technologie en 3D technieken geleverd. De HP 8530w mobiele workstations maken het verzamelen en analyseren van data mogelijk wanneer de auto's op het racecircuit rijden.

"Dit partnership bewijst dat HP toonaangevend is op het gebied van technologie en innovatie in een sterk prestatiegerichte omgeving," aldus Eric Cador, senior vice president, HP PSG EMEA. "De kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en oplossingen die wij aan het ING Renault F1 Team leveren, geven hen de kans hun prestaties te verbeteren."

"Wij zijn blij met HP als technologiepartner," zegt Flavio Briatore, Managing Director van het ING Renault F1 Team. "Het belang van IT in de Formule 1 wereld is bekend en wij vertrouwen erop dat 's werelds meest gerespecteerde en prestigieuze ingenieurs aan onze wensen kunnen voldoen."

Guillaume Jacquemin, Hoofd IT van het ING Renault F1 team voegt toe: "De prestaties en betrouwbaarheid van onze IT systemen zijn in een Grand Prix van levensbelang voor de fine-tuning van ons design, de bouw en de prestaties van de auto. Het ondertekenen van dit partnership met HP is belangrijk om mee te kunnen blijven spelen in de top van de autoracesport."

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.