Staatssecretaris De Vries neemt afscheid van topsporters Vriezema en Tol

Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries heeft vandaag afscheid genomen van twee leden van de Defensie Topsport Selectie (DTS). Judoka Daniëlle Vriezema en degenschermster Sonja Tol hebben uit handen van de staatssecretaris een beeld ontvangen om hen te bedanken voor hun inzet binnen de DTS.

Eerste luitenant Vriezema combineerde sinds september 2001 judo op topniveau met militaire taken bij de Koninklijke Landmacht. Naast haar sport werkte zij als diëtiste op het Militair Revalidatie Centrum in Doorn. Vriezema neemt geen afscheid van haar werkgever, zij heeft er voor gekozen om werkzaam te blijven bij Defensie.

Luitenant Ter Zee Tol is vanaf augustus 1999 werkzaam geweest voor de Koninklijke Marine, waar ze schermen op topniveau combineerde met haar militaire taken. Naast het schermen was de degenschermster werkzaam als projectofficier bij het DienstenCentrum Buitenland. Tol verlaat Defensie om als senior communicatiemedewerkster voor een afvalverwerkingsbedrijf in Haarlem te werken, waar ze de mogelijkheid zal krijgen om topsport te combineren met haar werk.

De Defensie Topsport Selectie stelt Nederlandse topsporters in de gelegenheid om naast hun sportieve carrière ook een maatschappelijke carrière op te bouwen. Als lid van de DTS vervult de sporter een militaire functie bij de krijgsmacht en krijgt hij of zij daarnaast voldoende gelegenheid om sport op topniveau te beoefenen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed