Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems stroomlijnt procesbeheersysteem LOXIA met Livelink

Meerssen, 29 januari 2009 - Morningstar Systems, onderdeel van de I.R.I.S. Group en specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, heeft Livelink geïmplementeerd bij LOXIA. Voor het ontwerpen, wijzigen en invoeren van de treinbeheersingssystemen voor ProRail was LOXIA op zoek naar een applicatie voor integraal gegevensmanagement en procesbeheersing. Het nieuwe procesbeheersysteem, genaamd "Cardea-Light", is in samenwerking met Morningstar Systems gerealiseerd op basis van Livelink van Open Text. Het bevat een specifieke planfunctionaliteit en zorgt op die manier onder andere voor een beter verloop van de procesplanning.

LOXIA - in 2007 opgericht als dochter van Movares en ARCADIS- levert diensten voor de realisatie, aanpassing en het beheer van spoorweggerelateerde softwareapplicaties, -ontwerpgegevens en -documentatie. LOXIA heeft van ProRail, de beheerder van het Nederlandse Spoorwegnet, de opdracht gekregen tot het beheren van de POST-21 gegevenssets. Deze gegevenssets bevatten de ontwerpgegevens en gebruikshandleidingen voor dertien Procesleidingssystemen, waarmee de treindienst wordt gevolgd en op de verschillende spoorwegemplacementen wordt uitgevoerd. Per Procesleidingssysteem is er één documentboom bestaande uit meerdere dossiers, met daarin de ontwerpgegevens van het betreffende deelsysteem. Per wijziging worden één of meerdere van deze dossiers ter aanpassing beschikbaar gesteld en na aanpassing en indienststelling weer aan de beheerder opgeleverd.

Dit wijzigingsproces moet worden uitgevoerd volgens een vooraf overeengekomen projectplanning en daartoe dient het beheersysteem van specifieke planfunctionaliteit te worden voorzien. Adrie Naeye, Senior adviseur VPT bij LOXIA: "Onderzoek naar mogelijke oplossingen voor de voorgeschreven werkwijze heeft geleid tot een keuze voor Livelink als basissysteem voor de opslag van genoemde boomstructuren en dossiers. Met name het trackrecord van Livelink, de kennis van Morningstar Systems van Livelink en de mogelijkheden van de Morningstar-SOAP-module gecombineerd met de takenmodule van Livelink, hebben ons doen besluiten de realisatie van het gewenste beheersysteem samen met Morningstar Systems uit te voeren op basis van Livelink." "Momenteel is de realisatie van het nieuwe beheersysteem, "Cardea-Light", afgerond en de ervaringen tot nu toe zijn prima!", aldus Naeye. "Met name de servicegerichte aanpak van Morningstar Systems en de daar aanwezige vakkennis over Livelink zijn ons erg goed bevallen. Het Cardea-Light systeem heeft in december 2008 de afnametest glansrijk doorstaan en het systeem is in januari 2009 beschikbaar gekomen voor gebruik." Een verdere samenwerking met Morningstar Systems wordt middels een tweedelijns supportcontract vormgegeven.

"Morningstar Systems en LOXIA werken nu al acht jaar samen, naar volle tevredenheid van beide partijen", aldus René Beulen, commercieel directeur bij Morningstar Systems. "Livelink is een uitstekende oplossing voor deze organisatie, mede doordat het structuur aanbrengt binnen de bedrijfsprocessen en uiteindelijk zorgt voor een overzichtelijk wijzigingsproces en projectplanning. Wij zijn zeer verheugd met het resultaat en uiteraard wordt dit onderstreept door het feit dat Cardea-Light zo goed uit de afnametest gekomen is."



Ingezonden persbericht