Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 januari 2009

Vrouw aangehouden na diverse diefstallen in een verzorgingstehuis

Goor

Maandag 26 januari werd een 21-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden, nadat zij op heterdaad werd betrapt tijdens van diefstal geld.

Een 21-jarige vrouw uit Hengelo, werd op maandag 26 januari op heterdaad betrapt tijdens diefstal van geld. De 21-jarige was in dienst bij een zorginstelling aan de Stoevelaarsweg in Goor. Omdat de zorginstelling de vrouw al geruime tijd verdacht van diefstal schakelde deze de politie in. Op maandag 26 januari, tijdens haar werkzaamheden, werd zij op heterdaad betrapt van diefstal van geld bij een bewoner. De vrouw bekende meerdere diefstallen te hebben gepleegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. (09-009795)

Man vernielt toegangshek, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Een 50-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte woensdag 28 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met zijn auto opzettelijk een toegangshek van een parkeerplaats aan de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal had vernield.

Woensdag 28 januari omstreeks 19.00 uur kreeg de politie melding van een vernieling op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Bleek dat een 50-jarige man uit Oldenzaal opzettelijk een toegangshek van een parkeerplaats van een supermarkt had vernield op de Ootmarsumsestraat in Oldenzaal. Door middel van een ketting aan de trekhaak van zijn auto trok hij het hek kapot. De man kon later in zijn woning aangehouden worden.

Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse of een bloedproef op het bureau. Het rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-010861)

Snorfietser gewond na aanrijding Hengelo
Een 38-jarige man uit Hengelo raakte woensdag 28 januari gewond, toen hij op de Marskant in Hengelo werd aangereden door een automobilist.

Woensdagmorgen 28 januari omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Marskant Hengelo. Bleek dat een 46-jarige automobilist uit Hillegom op de Marskant reed. Ter hoogte van de parkeergarage "de Brink" sloeg de automobilist rechtsaf. Hierbij zag hij een 38-jarige snorfietser uit Hengelo over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De snorfietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de automobilist zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-010669)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede
Een 53-jarige man uit Enschede werd op woensdag 28 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een winkel aan de Kuipersdijk in Enschede.

Woensdagavond 28 januari omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een winkel aan de Kuipersdijk in Enschede. De inbreker had een ruit ingegooid. Toen de politie arriveerde klom de inbreker net uit het raam met een zak vol gestolen rookwaar. De inbreker, een 53-jarige Enschedeër, kon door de politie worden aanhouden en werd meegenomen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-010895)

Automobilist veroorzaakt ongeval en gaat ervan tussen

Hengelo

Een 55-jarige man uit Hengelo heeft op woensdagavond een ongeval veroorzaakt op de Helenastraat in Hengelo en ging ervan tussen zonder zijn identiteit bekend te maken.

Woensdagavond 28 januari kreeg de politie melding van een aanrijding op de Helenastraat in Hengelo. Bleek dat een toen nog onbekend persoon tegen een geparkeerde auto was gereden. De automobilist ging er van tussen zonder zijn identiteit bekend te maken. Gelukkig kon een oplettende getuige het kenteken noteren. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de politie de automobilist aanhouden in de buurt van zijn woning. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-010913)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 28 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Johannes Bosboomstraat in Hengelo aangetroffen.

Op woensdagavond 28 januari omstreeks 09.30 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Johannes Bosboomstraat in Hengelo. In een woning werden in totaal 65 hennepplanten, plantenresten van een eerdere kweek en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 25-jarige bewoner werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt

(09-010583)

Auto gestolen

Wierden
Op de Kedingen in Wierden werd op woensdag 28 januari tussen 20.30 uur en 21.00 uur een auto gestolen.

Woensdagavond 28 januari omstreeks 21.00 uur deed de eigenaar van een BMW een vervelende ontdekking. Bleek dat de auto gestolen was. De auto, een grijze BMW coupe met het kenteken 67-JF-FG werd gestolen op de Kedingen in Wierden tussen 20.30 uur en 21.00 uur.

De politie is op zoek naar de auto. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-010908)

Verdachte aangehouden na inbraak in tankstation

Almelo

Een 26-jarige man uit Gouda werd op donderdag 29 januari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een tankstation op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo.

Op donderdagmorgen 29 januari omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een tankstation op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. Toen de politie arriveerde was de inbreker niet meer aanwezig. De politie startte een onderzoek. In de Jacques Perkstraat trof de politie een verdachte man aan. Hij, een 26-jarige inwoner van Gouda, was is het bezit van inbrekerswerktuig. Hij wordt ervan verdacht de inbraak in het tankstation te hebben gepleegd. Hij is voor onderzoek door de politie in verzekering gesteld. (09-010939)