Ingezonden persbericht


Las Vegas, 28 januari 2009

Britse televisie-icoon Paul Jackson wordt CEO van Eyeworks UK CEO van Eyeworks UK

Vandaag in Las Vegas, op de televisiebeurs NATPE, heeft televisieproducent Eyeworks bekend gemaakt dat Paul Jackson CEO wordt van Eyeworks UK. Jackson wordt verantwoordelijk voor alle Eyeworks activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, inclusief Eyeworks AT IT. Eyeworks is er trots op dat Paul Jackson heeft gekozen voor Eyeworks, omdat hij, na zijn aankondiging om ITV te verlaten, werd overladen met aanbiedingen.

Deze samenwerking is een enorme stap voor het productiebedrijf in de UK. Eyeworks ziet er met vertrouwen naar uit dat onder leiding van Jackson, die zeer ervaren is als broadcaster, programma- en formatontwikkelaar, en producent, haar Engelse onderneming uitgroeit tot een belangrijke creatieve speler in de Britse markt, waar de gehele Eyeworks groep de vruchten van zal plukken.

Reinout Oerlemans, CEO van Eyeworks: 'Ik ben zeer verheugd dat Paul heeft gekozen voor Eyeworks. Zijn wereldwijde creatieve reputatie op gebied van scripted en nonscripted televisie behoeft geen toelichting. Ik kan niet wachten op de samenwerking met Paul. Samen met ons creatieve team kunnen we grote stappen zetten met de Eyeworks groep, zowel in de UK als internationaal. Dit is een prachtige kans voor beide partijen'.

Paul Jackson: 'Ik kan niet wachten om te beginnen. Na Reinout, de boardleden en de directeuren van de meeste Eyeworks filialen te hebben ontmoet, geloof ik dat er geen betere groep van creatief talent bestaat. Ik verheug me enorm op innige samenwerking met Eyeworks AT IT, geleid door Chris Fouracre en Martin Cunning, om samen prachtige televisie te maken.'

In zijn onlangs benoemde functie van CEO van Eyeworks UK, zal Paul Jackson nauw samenwerken met de algemeen directeuren van Eyeworks AT IT, Chris Fouracre en Martin Cunning. Chris Fouracre: 'Wij zijn ervan overtuigd dat Paul zijn enorme ervaring en deskundigheid, zowel in de UK als internationaal, van onschatbare waarde zullen blijken om in 2009 verder te groeien. Zowel Martin als ik vinden het geweldig om samen met Paul te gaan werken aan een sterker, nog succesvoller Eyeworks in de UK'.

Voordat Paul Jackson bij Eyeworks kwam, werkte hij bij de BBC waar hij verantwoordelijk was voor vele successen zoals de hitcomedies The Young Ones en The Office. In 1997 werd Paul bij de BBC Head of Entertainment, waarna hij spoedig promotie maakte en werd benoemd tot Controller of Entertainment. In 1999 verliet Jackson de BBC om algemeen directeur te worden van Granada Media Australiė. Twee jaar later werd hij teruggehaald naar Engeland om bij Granada directeur van de divisie International Formats & Entertainment te worden. In de zomer van 2003, werd Jackson benoemd tot president van Granada Entertainment USA, om in begin 2004 Chief Executive van Granada Amerika te worden, waar hij verantwoordelijk werd voor reality shows als Nanny 911 en Hell's Kitchen. In februari 2006 keerde Jackson terug naar de UK, voor de functie van Director of Entertainment and Comedy bij ITV, waar hij verantwoordelijk werd voor shows als Britain's Got Talent, Benidorm, Ant & Dec's Saturday Night Take Away en X-Factor.

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport ontwikkelt. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, BelgiĆ«, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, ItaliĆ«, ArgentiniĆ«, Chili, BraziliĆ«, Nieuw Zeeland, AustraliĆ« en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciĆ«le zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft dramaĆ¢Ā¤Ā, filmĆ¢Ā¤Ā en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10 en De Brief voor de Koning. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan honderd afleveringen) in BelgiĆ« en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, Ticket to the Tribes, Win My Wage, Who Wants to Marry my Son en meer zelf ontwikkelde programma's als Beat the Blondes en De Italiaanse Droom.