Ingezonden persbericht

Mundial Flavour: I Muvrini in 013
29 januari te zien in poppodium 013

Noem in het bijzijn van Sting, de dames van Laïs, Tina Arena of Michel Fugain de naam I Muvrini en de loftrompet schalt behoorlijk. Ook heel veel fans en andere muzikanten uit alle windstreken dragen de Corsicaanse band op handen. Vele grote zalen worden tijdens deze tournee aangedaan. Zo staat de band in België, waar I Muvrini heel populair is, in het reuze Vorst Nationaal. Mundial Flavour presenteert donderdag 29 januari een nu al legendarisch optreden in 013, Tilburg.

De gebroeders Jean-François en Alain Bernardini zijn rasmuzikanten en het zingen zit hen in het bloed. Met het dorp in de Castagniccia, Tagliu-Isulacciu als uitvalsbasis namen ze in 1977 al een single op met hun vader Ghjuliu en de groep Canta u Populu Corsu. Kort later stierf Ghjuliu Bernardini. Het debuutalbum 'I Muvrini ... ti ringrazianu' verscheen in 1979 en was opgedragen aan hun vader. Echter soepel verliep de carrière van I Muvrini niet. Sommige plaatsen op Corsica verboden een concert van I Muvrini omdat zij de 'openbare orde' zouden verstoren. I Muvrini bleef stug zingen in de Corsicaanse taal. Deze Corsicaanse identiteit is een belangrijk onderdeel van hun mix van traditionele muziek met eigen composities. Geleidelijk aan werd de groep razend populair op het eiland en ver daarbuiten. De band tourt door Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en België.

Een concert van I Muvrini mag je op zijn minst een belevenis noemen en de albums 'I Muvrini '85' en 'A l'Encre Rouge' zijn sonore hoogstandjes. De I Muvrini-stijl komt in zijn perfectie tot uiting op het succesalbum 'Lacrime' en kort later met hun eigen label AGFB. 'Pè l'amore di tè', opgenomen in Parijs in 1988 gaat meer dan 300.000 keer over de toonbank! In een jaarlijks cyclus brengt I Muvrini albums uit. Telkens met grote verkoopscijfers en gewaarborgde kwaliteit.

Een prachtvisitekaartje en goede indruk van de livereputatie van de band is het livealbum 'In Core'. In 2004 wordt Jean-Francois Bernardini op Corsica gekozen tot "Man van het Jaar", mede door zijn inspanningen voor de oprichting van een Association pour la Fondation de Corse. Vanaf het album 'ALMA' krijgt de unieke I Muvrini sound exceptionele en schitterende invloeden uit andere muzikale streken. 'ALMA' (ziel in het Corsicaans) is grotendeels opgenomen in Zuid-Afrika. Op deze cd hoor je ook Zuid-Afrikaanse zangers en zangeressen en dat resulteert in een sprankelende combinatie, anders maar heel herkenbaar I Muvrini.

www.muvrini.com - www.013web.nl

DO 29.01 I Muvrini 013, Tilburg
Zaal open 19.30 uur / Aanvang 20.30 uur
EUR 25,- / Tickets koop je hier: http://www.ticketmaster.nl/html/evinfo.htmI?CNTX=1264093&l=NL&C=