Adobe Flash Platform record aantal keer geïnstalleerd
Een sterk groeiend aantal bedrijven, ontwikkelaars en consumenten gebruiken Adobe AIR en Flash Player 10

Amsterdam, 29 januari 2009 ­ Adobe® AIR® en Adobe Flash Player 10, belangrijke onderdelen van het Adobe Flash Platform, zijn door een record aantal consumenten en bedrijven wereldwijd geïnstalleerd. Dit maakte Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) vandaag bekend. In minder dan één jaar na de officiële release is Adobe AIR meer dan 100 miljoen keer geïnstalleerd. Adobe Flash Player 10 was binnen twee maanden na de officiële release op meer dan 55 procent van de computers wereldwijd geïnstalleerd. Verwacht wordt dat dit percentage oploopt tot 80 procent in het tweede kwartaal van 2009, wat het aantal installaties van vorige versies ver overtreft.

Bedrijven in verschillende sectoren zetten Adobe AIR in om applicaties te ontwikkelen om hun klanten, partners en werknemers op nieuwe, aantrekkelijke manieren te bereiken. Tot de lijst van wereldwijde merken die AIR gebruiken, behoren onder andere BBC, (RED)WIRE en The Nasdaq Stock Market Inc. Ook starten OEM's zoals Sony met de voorinstallatie van Adobe AIR op computers, waardoor klanten direct toegang hebben tot de software. Bedrijven zoals COMEDY CENTRAL, MySpace, Toyota Motor Corporation en de spelletjessite AOL Games gebruiken Adobe Flash Player 10 om creatieve en aantrekkelijke gebruikerservaringen te bieden. Adobe Flash Player 10 levert tevens goede audio/video-playback en een vrijwel universeel bereik op verschillende besturingssystemen.

Het Adobe Flash Platform vormt een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers om webapplicaties, content en video te ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en apparaten. Met Adobe AIR kunnen ontwikkelaars webtechnologieën gebruiken om snel aantrekkelijke applicaties te ontwerpen en te bouwen die buiten de browser kunnen draaien. In de afgelopen 12 maanden zijn de AIR-software development kit (SDK), het gratis open source Flex framework en Adobe Flex® Builder(TM) meer dan één miljoen keer gedownload door ontwikkelaars die webapplicaties bouwen met het Adobe Flash Platform. Adobe Flash Player is aanwezig op meer dan 98 procent van alle desktops met internetverbinding en meer dan 80 procent van alle webvideo's wereldwijd wordt bekeken door middel van de Adobe Flash-technologie. Hierdoor is Flash het nummer één platform voor webvideo.

Beschikbaarheid
Adobe AIR en Adobe Flash Player 10 zijn als gratis downloads beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen in 15 talen. Ga voor meer informatie over Adobe naar http://www.adobe.com/nl/products/air en www.adobe.com/go/getflashplayer.