Bont voor Dieren

Bont voor Dieren lanceert Design Against Fur 2009
Internationale ontwerpwedstrijd tegen bont

Amsterdam, 29 januari 2009 - Design Against Fur, de internationale ontwerpwedstrijd tegen bont, is wereldwijd van start gegaan. Studenten aan hogescholen en universiteiten uit de hele wereld kunnen meedoen door een poster te ontwerpen tegen bont. Bont voor Dieren organiseert de wedstrijd in Nederland. Met Design Against Fur wil de stichting jongeren stimuleren hun talenten in te zetten tegen dierenleed. De organisatie wordt hierin gesteund door onder meer Wim T. Schippers, Lode Schaeffer en Sjarel Ex, die het Comité van Aanbeveling vormen.

De internationale wedstrijd Design Against Fur wordt dit jaar voor de zevende maal georganiseerd, in Nederland door Bont voor Dieren. De stichting maakt deel uit van de internationale coalitie Fur Free Alliance, die de wedstrijd wereldwijd organiseert.

Eerdere edities waren erg succesvol, aldus directeur Claudia Linssen van Bont voor Dieren: 'Bont voor Dieren is verheugd over de grote belangstelling van jongeren uit allerlei werelddelen voor deze wedstrijd. De winnaar van het afgelopen jaar is een student uit China. Overigens was de kwaliteit van de meeste inzendingen van hoog niveau. Winnende ontwerpen gebruiken wij dan ook daadwerkelijk voor onze campagnes.' Naast de eer en de internationale bekendheid maken deelnemers kans op $2.500.

Bont voor Dieren roept alle creatieve, betrokken studenten op tot deelname. Inschrijven kan tot 17 april 2009. Voor meer informatie: zie: www.bontvoordieren.nl.

Stichting Bont voor Dieren zet zich in voor de bescherming van dieren die het slachtoffer zijn van de bontindustrie. Hoewel de meerderheid van de Nederlanders tegen bont is, is Nederland een van de grootste bontproducenten ter wereld. De bontproductie in ons land kost jaarlijks bijna vijf miljoen nertsen het leven.



Bont voor Dieren