Ingezonden persbericht

PolderVondsten lanceert website voor liefhebber van cultuurhistorie

Sinds deze week is de nieuwe website van Stichting PolderVondsten live. PolderVondsten.nl is de enige cultuurhistorische website in Nederland voor een breed publiek. PolderVondsten.nl biedt iedere dag nieuws over Nederlandse cultuurhistorie in de breedste zin des woords: archeologie, exposities, antiekbeurzen en vaderlandse geschiedenis.

Daarnaast bevat PolderVondsten.nl een uitgebreide agenda. Binnenkort kunnen gebruikers van de site ook hun eigen informatie toevoegen zodat er een interactieve community ontstaat.

De website is een aanvulling op het PolderVondsten Magazine, waarvan recent het zevende nummer verscheen. Volgens Walter Lensink, een van de drijvende krachten achter PolderVondsten, moeten de site en het magazine geïnteresseerden op de hoogte brengen van de Nederlandse cultuurhistorie. 'Veel vakbladen zijn dogmatisch, geschreven door professionals voor professionals,' vertelt Lensink. 'PolderVondsten wil het culture erfgoed toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Voor de expert én de geïnteresseerde leek.'

'Juist nu er zo veel aandacht is voor de Nederlandse identiteit is het zaak om het verleden van Nederland zichtbaar te maken,' zegt Lensink.

De website bevat korte berichten en actuele informatie, terwijl het magazine de diepte in gaat met snedig geschreven achtergrondartikelen en reportages over bodemschatten, metaaldetectorvondsten, glas, tegels, aardewerk en steengoed. Ook is er ruime aandacht voor schilderkunst, bouwkunst en vaderlandse geschiedenis. Vaak is een actuele gebeurtenis de aanleiding om in het verleden te duiken. PolderVondsten Magazine verschijnt twee keer per jaar en bestaat uit 100 fullcolour pagina's.