Provincie Noord-Brabant
Bundeling van kwaliteit Samengaan Brabantse cultuurorganisaties en verbreding binnen het vrijetijdsdomein

Een flink aantal taken van Brabantse organisaties op het gebied van cultuur, kunsten, toerisme en marketing zijn in vier nieuwe organisaties gebundeld. De ingangsdatum was1 januari jl. De nieuwe organisaties heten Kunstbalie, Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, Erfgoed Brabant en Uit in Brabant.

Cultuur-gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema: "De processen zijn niet over een nacht ijs gegaan. Er zijn jaren van indringend overleg voor nodig geweest. Ik bewonder het doorzettingsvermogen van alle betrokken organisaties, de directies en het personeel. Nu kunnen we flink aan de slag en cultuur, kunsten, toerisme en marketing in Brabant sterk ontwikkelen. En natuurlijk vooral van genieten."

Kunstbalie is een fusie van het Brabants Instituut voor School en Kunst en het Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant. Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur is een fusie van Organisatie voor muziek in Brabant, Nieuwe Brabantse Kunststichting,Vereniging van Brabantse Filmtheaters en Libra (Brabant Literair).
Erfgoed Brabant is een fusie van de Brabantse Museumstichting, stichting Brabantse Regionale Geschiedbeoefening, en de Stichting het Brabants. Uit in Brabant is een integratie van taken van UitinBrabant.nl, het Brabants Bureau voor Toerisme en UITmarketingburo.

Provinciale Staten gaven opdracht tot meer bundeling van kwaliteiten en dat is met de vorming van de vier nieuwe organisaties gelukt. Hierdoor ontstaat meer samenhang tussen provinciale doelen en ambities en de realisering daarvan.

Extra geld
De komende jaren stelt de provincie Noord-Brabant structureel twee miljoen extra per jaar ter beschikking voor verbreding en vernieuwing van de organisaties. Dit zal resulteren in nieuwe impulsen voor cultuur, kunsten, toerisme en marketing in Brabant.



Provincie Noord-Brabant